Najnovije

ŽESTOKE BORBE: Sirijska vojska odbila još jedan napad horde terorista i Izraela (VIDEO)

Oko grada Al Baata u južnoj sirijskoj pokrajini Kunejtra, nastavili su se teški sukobi između provladinih snaga Sirijske arapske vojske (SAA) i Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) i savezničkih paravojnih pripadnika džihadista iz Hajat Tahrir Al Šama (sirijski oganak AL Kaide) i islamske frakcije Slobodne Sirijske armije.

Žestoke borbe (Foto: Jutjub)

Cionistički režim u Tel Avivu pruža direktnu podršku teroristima, izvršavajući vazdušne udare u okviru svojih operacija.
Juče je krenuo drugi talas napada na provladine snage u blizini Bata u pokušavaju da se zauzme grad. Ovaj novi potez je došao odmah nakon što su izraelske vazduhoplovne jedinice izvršile napad, tokom kojeg su ubile nekoliko vojnika i uništile određen broj tenkova i opreme. Bez obzira na to, provladine snage su uspele da odbiju sve napade na grad i vojne kontrolne punktove oko nje.
Prema vojnim izvorima u toj oblasti, više od 40 džihadista je ubijeno i oko 100 povređeno tokom poslednja tri dana bitke. Mnogi od terorista su hospitalizovani u izraelskim terenskim bolnicama postavljenim blizu granice Golan.
Ništa čudno budući da je poznato da Izrael pruža medicinsku podršku još od 2013. godine.
Pretpostavlja se da će u sledećih nekoliko sati izvršiti još vazdušnih napada kako bi pomogao operacijama snaga povezanih sa Al Kaidom na ovom području.
Pogledajte OVDE video izraelskog bombardovanja sirijske vojne bolnice.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe za DŽobar i Ajn Tarmu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA