Najnovije

LAZANSKI BIO U PRAVU? Uhapšen, pa pušten, slovenački (NATO) špijun u Makedoniji

Televizija "POP" javila je da je agent slovenačke obaveštajne službe uhapšen u Makedoniji zato što je pravio video-snimke dronom u blizini vikendice makedonskog predsednika Đorđa Ivanova na Ohridskom jezeru. Čini se da je vojni komentator Miroslav Lazanski oko čijeg je boravka u Makedoniji napravljena čitava međudržavna afera, bio u pravu kada je pomenuo da je čuo da je uoči izbora bilo stranih obaveštajaca.

Ohrid (Foto: Jutjub)

Slovenac se makedonskoj policiji sredinom aprila kada je priveden, predstavio kao agent bezbednosne obaveštajne službe Slovenije, identifikujući se karticom članstva u NATO alijansi, prenosi STA.
On je, kako javlja slovenačka televizija POP, policiji rekao da je bio na misiji u Napulju (Italija), a da je u Makedoniju došao privatno, dodavši da je dron bio u njegovom privatnom vlasništvu i da je njim upravljao igrajući se sa svojim detetom.
Prema medijskim navodima, makedonska policija odmah je privela Slovenca i zaplenila njegova dokumenta i dron i osumnjičila ga za špijunažu, obavestivši ministarstvo spoljnih poslova Slovenije o događaju.
Slovenačko ministarstvo odbrane potom je kontaktiralo sa makedonskim vlastima, nakon čega je Slovenac dobio nazad svoja dokumenta i dron, i oslobođen je uz novčanu kaznu od 500 evra.
On je, kako se navodi, odmah po oslobađanju napustio Makedoniju, a prema navodima televizije POP, slovenačko Ministarstvo odbrane insistira na tome da on nije bio na tajnoj misiji u Makedoniji.
Pročitajte OVDE i šta kaže Dačić o podrški Amerike kosovskim Albancima?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo šta kaže bivši makedonski obaveštajac o incidentu u Sobranju.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA