Najnovije

IZNENADAN NAPAD NA ALEPO: Teroristi Al Kaide zašli iza prvih linija odbrane! (VIDEO)

Teroristi sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) izvršili su iznenadan napad na položaje Sirijske arapske armije duboko unutar gradske četvrti Al Zahra na severuzapadu grada Alepa.

Napad HTŠ-a u Alepu (Foto: JuTjub, Pravda)

Celu operaciju, koja je po svemu sudeći imala više propagandni nego strateški značaj, teroristi su snimili kamerama montiranim na sopstvene šlemove. Tokom vikenda, teroristi HTŠ-a napali su položaje Sirijske arapske armije (SAA) u blizini napuštenog sirotišta u gradskoj četvrti Al Zahra. Prema izveštaju medijskog krila terorističke organizacije, napadači su se nekako provukli iza prve linije fronta i spremili zasedu vodu SAA nedaleko od zgrade Obavešajne službe Ratnog vazduhoplovstva SAA - zvaničnog sedišta čuvenih "Tigrovih snaga". 
Iako se to na snimku ne može videti, teroristi tvrde da su u akciji ubili 9 pripadnika SAA i uništili mitraljesko gnezdo, pre nego što su se vratili na teritoriju pod svojom kontrolom. Prethodnih nedelja, prema svedočenju lokalnih aktivista, intenzivirani su napadi HTŠ-a i džihadističkih organizacija koje operišu pod kapom tzv. "Slobodne sirijske armije" na zapadne delove Alepa. Sirijske snage do sada su se suočavale sa velikim brojem napada u kojima su korišćni ručni raketni bacači, a ovo je prvi put da je diverzantska jedinica terorista prošla kroz odbrambene linije SAA u Alepu. Kako Tigrove snage grabe prema Deir Ez Zoru preko naftnih polja Rake, pogledajrte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kompilacija najboljih radnih snimaka iz prošlogodišnje Bitke za Alepo
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA