Najnovije

SPREČEN NAPAD NA TARTUS: Teroristi maskirani u sirijske oficire seli u auto-bombu i dali gas! Usledila je žestoka eksplozija! (FOTO)

Sirijske snage bezbednosti sprečile siu, tokom prethodne noći, veliki napad koji su teroristi plainrali da izvedu u lučkom gradu u kom se nalazi ruska pomorska baza.

Ilustracija (Foto: JuTjub)

Nakon što je tokom jučerašnjeg dana sprečen trostruki samoubilački napad u Hami, sirijske snage bezbednosti sprečile su i teroristički napad u Tartusu. Napad je zaustavljen nakon što su snage bezbednosti otkrile samoubilačko vozilo na autoputu Homs-Tartus. U vozilu su se nalazila dvojica terorista - jedan prerušen u oficira Sirijske arapske armije (SAA), a drugi se predstavljao kao njegov lični vozač. Teroristi su razotkriveni na kontrolnom punktu (SAA), nakon čega su se dali u jurnjavu autoputem. Sirijski bezbednjaci su krenuli u poteru, a teroristički automobil je eksplodirao nakon prvih hitaca patrole koja je jurila za njima. Prava je sreća da u snažnoj eksploziji, karakterističnoj za samoubilačka vozila, niko osim dvojice terorista nije nastradao niti je povređen. Sirijski vojnici objavili su fotografije ostataka samoubilačkog vozila, kao i ono malo što je ostalo od samih terorista, koji su se, najverovatnije, uputili prema ruskoj pomorskoj bazi u Tartusu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zavirite u rusku vojnu luku u Tartusu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA