Najnovije

EKSPLOZIJA U GLAVI: Amerikanci zadivljeni šta sve može u vazduhu lovac Su-35 (VIDEO)

Američki onlajn list Defence News ocenio je povodom demonstracionog leta ruskog višenamenskog lovca Su-35 da taj avion, koji je naslednik slavnog Su-27, može „izazvati eksploziju u glavi”.

Neverovatne manevarske sposobnosti SU-35 (Foto: Jutjub)

Američki eksperti se u analizi te „demonstracije moći” bave „neverovatnim piruetama i figurama vrhunskog pilotiranja” koje je Su-35, iako pripada avionima generacije 4++ a ne pete, sa lakoćom izvodio.
Cobra Turn („kobra sa zaokretom”): Avion uzdiže „nos”, ali u poslednjem trenutku zaokreće u stranu i počinje da ponire. Posmatrač ima utisak da Su-35 leti „repom” unapred.
Klasična kobra. Su-35 naglo podiže „nos” – sve do svaljivanja unazad, ali pritom zaržava pravac leta. Avion time – u ratnim uslovima – pilotu obezbeđuje ugao za napad veći od 90 stepeni.
„Čakra Frolova”. Avion pravi mrtvu petlju malog prečnika pri veoma maloj brzini i praktično se okreće oko vlastitog repa.    
Pilot „nos”: Su-35 se podiže uvis a zatim se avion prevrće u vazduhu, a inercija ga pritom nosi unapred. Potom letelica piruetom kreće u spiralno spuštanje koje pilot koristi da povećava brzinu leta.
Pročitati OVDE ko će sve kupiti najnovije ruske borbene avione?
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski SU 35 bio je jedna od zvezda nedavno završene smotre MAKS 2017.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA