Najnovije

KURDI I SAA NAPRAVILI DOGOVOR: Evo čija će samo armija voditi bitku za Deir Ez Zor (MAPA)

Sirijska arapska armija i tzv. Sirijske demokratske snage, koje pretežno čine Kurdi, potpisale su tajni sporazum o podeli zona uticaja u provincijama Raka i Deir Ez Zor, tvrdi arapski sajt Al Modon.

Da li je napravljen dogovor (Foto: Al Modon)

Navodni sporazum potpisan je u selu Ukairašah 20. avgusta. Sporazum predviđa da tzv. SDS neće ometati napredovanje SAA na jugu i jugositoku Rake, kao ni na severozapadu provincije Deir Ez Zor. Po navodnom sporazumu, Kurdi su pristali da u potpunosti prepuste napredovanje ka Deir Ez Zoru Sirijskoj arapskoj armiji.

Prema istom izvoru Kurdi su odustali od namere o zauzimanju zapadnih delova Deir Ez Zora. Prema sajtu Al Modon, u selu Ukairašah i okolini nalazi se oko 400 pripadnika Tigrovih snaga sa velikim brojem tenkova i raketnih lansera. Oni navode da u ofanzivi na Deir Ez Zor učestvuje 4.000 boraca SAA. Kurdske snage su trenutno zauzete borbama sa Islamskom državom u gradu Raka. Borbama se ne nazire kraj jer ID pruža žestok otpor. Kako je jordanski narednik likvidirao tri američka vojnika pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA