Najnovije

RUSKI GENERAL PODNEO ŠOKANTAN IZVEŠTAJ: Evo koliko hiljada terorista je za dva meseca likvidirano u Siriji (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija oslobodila je 55 gradova i naselja i ubila oko 2000 boraca Islamske države u provinciji Alepo od 1. jun napredujući kroz teritoriju ID duž obala Eufrata, naveo je ruski general Segej Rudskoj.

General pokazao mape frontova u Siriji (Foto: Jutjub)

Mapa stanja na ovom delu fronta.

Rudskoj je dalje naveo da su SAA i njeni saveznici oslobodili 150 kilometara sirijsko-iračke granice uknjučujući grad Al Bud i distributivnu naftnu stanicu T-2. Sledeća meta ofanzive uz iračku granicu je grad Bukamal na reci Eufrat, a trupe SAA su udaljene 26 kolometara od njega.

Sledeća velika operacija SAA je osvajanje grada Ukiribat, severozapadno od Palmire, i čišćenje velikog dela teritorije koju drži ID.

Istovremno ruska avijacija nastavlja sa napadima na instalacije i položaje ID. General je naveo da je izvedeno više od 2.000 letova i preko 5.850 udara. U ofanzivi SAA i Hezbolaha na sirijsko-libanskoj granici ubijena su 143 borca terorističke organizacije Hadžat Tahrir al Šam i oslobođen je deo teritorije sa libanske strane granice u regionu Arsal. U borbama je poginulo 19 boraca Hezbolaha. Nakon što su porazili HTŠ, SAA i Hezbolah sada reću na teritoriju koja je u rukama ID u istom regionu, navedeno je u izveštaju portala Southfront.org. Kako je tenkista pregazio vozilo bombaša samoubice i preživeo eksploziju pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA