Najnovije

MISIJA OBAVLJENA: Tigrove snage očistile Raku i već prebačene na novi front!

Prve jedinice Tigrovih snaga već su napustile pokrajinu Raka i uputile se prema gradu Salamija, odakle će započeti novi juriš prema cilju koji već mesecima snažno odoleva napadima sirijskih snaga i ruske avijacije - gradu Ukajribat.

Tigrove snage (Ilustracija: Pravda)

Nakon čišćenja većeg dela međupokrajinske granice između Rake i Deir Ez Zora, deo jedinica Tigrovih snaga prekomandovan je na istok pokrajine Hama, gde će uskoro početi nova velika ofanziva za oslobađanje "Srca Sirije", putnog čvorišta koje povezuje čak pet sirijskih pokrajina. Kako navode vojni izvori sirijsko-libanske agencije Al Masdar, veći deo Tigrovih snaga ostaće na frontu u Raki i nastaviti proboj prema Deir Ez Zoru, od kog su sada udaljeni svega 60-70 kilometara. Mapa pravca dejstava Sirijske arapske armije:

Cilj ove operacije jeste da se teroristi iz centralnog dela Sirije nateraju na povlačenje prema Deir Ez Zoru, pre nego što taj grad bude odsečen za teroriste koji još uvek istrajavaju u Ukajribatu i njegovoj okolini. Slična taktika uspešno je upotrebljena u bitkama za Deir Hafer i Maskanu, koje su Tigrove snage oslobodile relativno lako i veoma brzo, uz minimalna dejstva u naseljenim područjima. U Siriji je u toku veliko preraspoređivanje snaga, obzirom da je postignuto primirje na jugozapadu zemlje i u području Istočne Gute (gde su sirijske snage bile primorane da pokažu šta sleduje za nepoštovanje primirja, o čemu više možete da pročitate OVDE). Veliki broj sirijskih trupa iz ovih područja poslat je u pravcu Salamije, ali i Palmire, gde su u toku borbe za grad Sukna, poslednje uporište Islamske države na putu Palmira-Deir Ez Zor. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Uprkos snažnoj podršci iz vazduha, SAA za sada ne uspeva da značajnije pomeri front prema "Srcu Sirije"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA