Najnovije

ČESTO SE SVAĐALI: Dačić otkrio najveću Miloševićevu grešku!

"O njemu će istorija dati konačan sud, mi smo mali i nedovoljno je vremena prošlo. Milošević je dve velike stvari ostavio srpskom narodu: Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244, ono za šta se još jedino držimo", rekao je Ivica Dačić.

Ivica Dačić (Foto: Sinhua/Pravda)

Najveća greška bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića bila je što je dozvolio da se "neka ubistva" dovode u vezu sa njim ili sa tadašnjom vlašću, izjavio je lider SPS Ivica Dačić.
"Po meni jedna od njegovih najvećih grešaka jeste u kadrovskoj politici, u samoj partiji i državi, i to što je dozvolio da bude raznih ubistava koja se karakterišu da imaju neke veze s njim, ili sa tadašnjom vlašću", rekao je Dačić u opširnom intervjuu za "Srpski telegraf".
Pored toga, Dačić tvrdi da se sa Miloševićem svađao kad je on bio najjači i hteo da ga izbaci iz SPS. Uprkos sukobima, Dačić je uveren da Milošević bio veliki lider, a ne ratni zločinac.
On je, upitan za Milosevićeve greške, rekao da "već 5. oktobra nikoga nije bilo u SPS, što dovoljno govori o kadrovskoj politici i njegovoj nemoći da smenjuje neke ljude".
S druge strane, dodao je Dačić, ako gledamo državno i nacionalno, lako je danas reći da nije trebalo dozvoliti da budemo pod sankcijama i bombardovani.
"Zato što smo podržali narod, doživeli smo sankcije, zato što nismo hteli da potpišemo ultimatum iz Rambujea, doživeli smo bombardovanje. Evo, ja sad postavljam pitanje, da li bi neko danas potpisao taj ultimatum iz Rambujea?" rekao je Dačić. Pre šest godina Dačić se zapitao "dokle će Milošević biti alibi za sve promašaje?"
Pročitajte OVDE zašto je profesor Milan Beslać u svojoj kolumni napisao zašto ne podržati Ivicu Dačića, a u vezi sa Kosovom?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić pretio Americi, pred UN-om prozvao Šiptare zbog progona Srba, Tači se smejao.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA