Najnovije

JANKOVIĆ ZAPRETIO: Vučić se ruši samo silom!

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, svojom jučerašnjom izjavom da „bez protesta Vučić ne može da se sruši” otvoreno je najavio da planira nerede na ulicama Srbije.

Saša Janković (Foto: Medija centar)

Na pitanje da li će se pridružiti protestima koje je za jesen najavio njegov bivši koalicioni partner Dragan Šutanovac Janković je doslovno rekao:
- Verujem da se bez korišćenja prava na okupljanje, a to je osnovno ljudsko pravo, ne može srušiti Aleksandar Vučić... Mi moramo biti spremni da pobedimno AV na izborima, i to sa 10 odsto razlike da bismo možda došli u situaciju da se svađamo oko jedan odsto zbog krađe, kao u vreme Miloševića... I kad ga pobedimo, mi moramo biti spremni da tu pobedu odbranimo, korišćenjem prava na okupljenjem... Ne kao što Vučićeva propaganda kaže nasiljem i nasilnim protestima, građani imaju pravo da se okupe kad god hoće na javnom mestu i iskažu svoje političke stavove... Da, moraćemo to da radimo - rekao je Janković.
Zanimljivo je pak da je, kako saznajemo od izvora iz DS-a, lider te stranke Dragan Šutanovac šokiran Jankovićevim najnovijim izjavama i da je veliko pitanje da li će mu uopšte dozvoliti da se uključuje i pridružuje protestima koje on bude organizovao.
Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov kaže da Saša Janković očigledno doživljava uzbuđenje od same pomisli na nerede.
- Kao i na nemire, pretnje smrću i slično. Kad god ima priliku, on ili podržava one koji prete Vučiću i njegovoj porodici, ili sam najavljuje nekakve slične stvari. Srbija je stabilna i uređena zemlja i to ne mogu da promene ljudi koji se uzbuđuju na nerede i nemire, pa makar se zvali i Saša Janković. Samo, postavlja se pitanje za čiji račun će te nemire i haos da izazivaju. Za račun građana i države Srbije sigurno ne - komentariše Jovanov.
I poslanik SNS-a Vladimir Đukanović sličnog je mišljenja.
- Janković nije naš protivnik, jer naš protivnik ne može biti neko ko nema nikavu ideju, a on je nema definitivno, on je jedno nesrećno stvorenje koje je opasnost po društvo. Dobro je da je sada otkrio svoje metode, jer je to suština njegove politike i njegovog pokreta, samo mržnja prema Vučiću, nema nikavu ideju šta bi radio bolje od nas. Vidljiva je, ponavljam, isključivo puka mržnja i pakost, koja će ga pojesti na kraju - kaže Đukanović.
Politički analitičar Dragomir Anđelković uveren je da Janković pričama o protestu samo želi da privuče glasače desničarskog bloka. Pogledajte OVDE šta je Vučić rekao o opoziciji i opstanku na vlasti. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledao govor Sergeja Trifunovića na mitingu Saše Jankovića:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA