Najnovije

ŽIVKOVIĆ: Besmisleno, i Tompson može da kupi srpsku zemlju?!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu besmislene.

Zoran Živković (Foto: Jutjub)

Živković kaže da je to tako jer stranci, kao i pre pet ili 15 godina, i sada mogu da kupuju poljoprivredno zemljište, a može da ga kupi, primetio je, ako hoće - Tompson, na primer.
Stranci će i sada moći da kupe zemljište tako što će da registruju privatno preduzeće sa 100 odsto stranim vlasništvom, koje ima status domaćeg pravnog lica, rekao je on novinarima. 
"Recimo, ustaški pevač iz Hrvatske, Tompson imao bi problem kada bi hteo kao fizičko lice da kupi zemlju u Srbiji, ali, ako bi on dao pet evra, osnovao privatno preduzeće 'Volim Srbiju', on sa tim preduzećem može da kupi onih 18.000 hektara, jer onda više nije ustaša Tompson, nego domaće preduzeće", rekao je Živković. 
Smatra da od tog zakona “niko živ nema koristi, niti u Srbiji, niti u okruženju, ni u EU, niti bilo gde”, te da se tim zakonom ograničava pravo fizičkih lica da kupuju zemlju u Srbiji, a da, u proteklih 15 godina, broj fizičkih lica koji su imali nameru da kupe zemlju u Srbiji nije prešao 100. 
Nazivajući sednicu farsom, Živković je rekao da je ona “zakazana u poslednji čas, da bi se ponovo, navodno, spasila neka velika vrednost, patriotska, a to je, u ovom slučaju, poljoprivredno zemljište”. 
Ilustrujući to, dao je primer, “grub, ali tačan” i naveo da, “ukoliko Ramuš Haradinaj poželi da kupi 18.000 hektara zemlje u Vojvodini koja je na prodaju”, on to može da uradi bez problema, jer njega domaće vlasti definišu kao državljanina Srbije, jer je i Kosovo deo Srbije. 
Pročitajte OVDE neverovatnu vest, a to je da se i Šešelj u ovome slaže sa Živkovićem.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Zoranom Živkovićem.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA