Najnovije

Brnabić: Verujem regionalnim partnerima i očekujem da održe reč

Makedonija će biti uzdržana ukoliko dođe do glasanja o članstvu Kosova u Unesku a za Srbiju je važno da se svi držimo dogovora, rekla je za RTS premijerka Ana Brnabić. Jedna od tema posete evropskog komesara Johanesa Hana Beogradu biće i inicijativa o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Premijerka Srbije je rekla da eventualno glasanje Makedonije o članstvu Kosova u Unesko ne bi bilo u interesu dalje saradnje Srbije i Makedonije.
"Zoran Zaev je rekao da to ove godine neće biti tema, važno je da ako bude tema da se svi držimo dogovora, i ove i sledeće godine. U svakom slučaju mislim da ćemo nastaviti taj dijalog, ja verujem našim regionalnim kolegama i očekujem da svi održimo reč", rekla je Ana Brnabić u intervjuu za RTS.
Srbija je posvećena regionalnoj saradnji i napretku regiona Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji pa je jedna od tema na neformalnom skupu zapadnobalkanske šestorke u Draču bila i Transportna zajednica.
"Važno mi je bilo da razgovaram sa premijerima da sedište Transpotne zajednice bude u Srbiji. Imamo podršku Bosne i Hercegovine i Crne Gore a bilo je važno da dobijemo podršku Makedonije i da dobijem podršku albanskog premijera Edija Rame. I da vidimo da li o tome možemo da postignemo neki dogovor i sa Prištinom", rekla je premijerka.
Sa evropskim komesarom Johanesom Hanom je razgovarala o inicijativi predsednika Aleksandra Vučića da se pokrene unutrašnji dijalog o Kosovu.
"Johanes Han će o tome sam govoriti kada dođe u Beograd ali čini mi se da je to naišlo na pozitivne reakcije u EU jer to jeste hrabar i pre svega odgovoran potez. Važno je da možemo da razgovaramo o najvažnijim nacionalnim pitanjima i da možemno da razgovaramo na nacionalnom nivou. To nisu politička pitanja, to su pre svega pitanja o kojima treba da imamo neki nacionalni konsenzus", rekla je u intervjuu za RTS premijerka Srbije Ana Brnabić.
Crnogorski vladar Milo Đukanović i predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači sklopili su tajni pakt o formiranju takozvane 'vojske Kosova', tvrdi odlično obavešteni ruski 'Sputnjik'!Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ana Brnabić sastala se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsedavajućim Komitetu Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA