Najnovije

Uhapšeni zbog smrti migranata u hladnjači

Policija je u Mađarskoj uhapsila sedmoro osumnjičenih za smrt 71 izbeglice, čija su tela nađena u kamionu hladnjači na autoputu kod austrijskog mesta Parndorf. Bečki dnevnik "Kronen cajtung" navodi da je opsežna policijska akcija, u saradnji sa mađarskom policijom, dovela do hapšenja najmanje sedmoro ljudi.
Hladnjača sa mrtvim migrantima (Foto: Printskrin)

Hladnjača sa mrtvim migrantima (Foto: Printskrin)

Prema rezultatima istrage, hladnjača od 7,5 tona je u sredu, rano ujutro, krenula iz Budimpešte, a oko devet sati pre podne bila je na mađarsko-austrijskoj granici, koju je prešla tokom noći. U četvrtak rano ujutro, između pet i šest sati, kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na autoputu A4 kod austrijskog mesta Parndorf.  U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, koji je kontrolisan nakon dužeg stajanja u zasutavnoj traci autoputa kod mesta Parndorf, pronađeno je 71 telo. Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, nastradale izbeglice su odrasle osobe, muškarci i žene, a nije bilo dece.
Pročitajte još:STOTINE NESTALIH: Potonuo brod pun migranata kod libijske obale (VIDEO)SVE SU BLIŽI: ID zauzela teritorije na samo 20 kilometara od Turske
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA