Najnovije

DŽABA IM BOMBAŠI SAMOUBICE: Veliki napad ID na SAA u istočnom Homsu, završio se katastrofalno za teroriste! (FOTO)

Sirijska arapska armija (SAA) i njeni saveznici odbili su veliki napad džihadista na svoje položaje u blizini sela Humaima u istočnom delu pokrajine Homs.

Borbe u Homsu (Foto: Jutjub)

Prema izvorima Hezbolaha u Siriji, napad je izvršilo nekoliko grupa bombaša samoubica Islamske države. Međutim, SAA je odbila napad i ubila veliki broj terorista. Zaplenjeno je i 11 vozila, od kojih su tri bila naoružana do zuba, kao i uništila nekoliko, javlja Sautfront.

Sa druge strane, ID je javio da su njegovi borci napali SAA položaje u blizini sela Humaima iz tri smera i zauzela tri punkta SAA. Tvrde i da je u napadu poginulo sedam sirijskih vojnika.
NJihova agencija Amak je izvestila da je tokom napada zarobljen jedan sirijski borac, a navodno je ubijen i general Gasan Junis iz SAA.

ID pokušava da spreči SAA da napreduje ka strateškoj pumpnoj stanici T2 u blizini sirijsko-iračke granice.

Stanica se nalazi na samo 65 km od grada Al Bukamala, poslednjeg glavnog puta snabdevanja ID između Iraka i Sirije. A ovako sirijska armija lovi teroriste, jednog po jednog... Uprkos činjenici da su oslobođenjem Al Sukne postigli važan cilj, sirijska vojska i njeni saveznici ne popuštaju u napredovanju severno i istočno od pomenutog grada. Pogledajte OVDE i video.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nakon vraćanja Al Sukne pod kontrolu, sirijska vojska će sve snage usmeriti na čišćenje terorista iz centralne Sirije, pre konačnog napada na Deir ez Zor.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA