Najnovije

ERDOGAN: NATO saveznici poludeli zbog kupovine S-400! Iskreno, baš me...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je reakciju SAD na ugovor o isporuci ruskih protivraketnih sistema S-400 Turskoj i dodao je da će Ankara nastaviti samostalno da preduzima mere za svoju bezbednost.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Sinhua/Pravda)

Prema rečima portparola Pentagona DŽonija Majkla, sistem protivraketne odbrane koji je kompatibilan sa NATO-om ostaje najbolja varijanta za zaštitu Turske od pretnji u njenom regionu i Vašington je turskim zvaničnicima iskazao svoju zabrinutost zbog kupovine S-400.
„Razbesneli su se kada smo se dogovorili o kupovini S-400. Pa šta, zar smo dužni da vas čekamo? Mi samostalno preduzimamo mere i to ćemo raditi i ubuduće. Mi smo gazde u svojoj kući“, istakao je Erdogan obraćajući se gradonačelnicima turskih gradova u Ankari.
On je dodao da nakon što su SAD i Izrael odbili da u Tursku isporuče vojne bespilotne letelice, Ankara ih je razvila i počela sama da ih izrađuje, što je kod tih zemalja izazvalo „zabrinutost“.
Moskva i Ankara postigle su dogovor o isporuci ruskih sistema S-400 Turskoj i potpisale su ugovor, saopštila je služba za medije Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije. Pre toga je Erdogan izjavio da je Ankara izvršila prvu uplatu za ruske sisteme S-400.
Pročitajte OVDE zašto je NATO u stanju najviše uzbune?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li je Erdogan sultan nove Turske?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA