Najnovije

KAKVA PODLA MANIPULACIJA: Podrška Rusije Srbima sa Kosova predstavljena kao Putinova podrška saradnji sa Haradinajem

Delegacije Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije nastavile su danas sastankom u Moskvi redovne konsultacije o globalnim i regionalnim temama. U pojedinim prorežimskim medijima ovaj sastanak je pokušan da se predstavi kao podrška Jedinstvene Rusije pa čak i Putna lično koaliciji Srpske liste i SNS sa Ramušem Haradinajem iako je predstavnik Jedinstvene Srbije govorio o podršci jedinstvu Srba na Kosmetu i jačanju njihovog položaja.

Šta su Rusi podržali? (Foto: Kancelarija za KiM)

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije, Sergej Železnjak, istakao je da se njegova partija zalaže za dalji razvoj strateškog partnerstva dveju stranaka i naroda, navodi Tanjug.  - Aleksandar Vučić, kao predsednik Srbije i predsednik SNS, daje nemerljiv doprinos kako bi opravdao i realizovao poverenje naroda i osigurao bezbednost građana i razvoj države. Jedinstvena Rusija podržava napore da se očuva nacionalni identitet srpskog naroda i izradi deklaracija kojom bi se očuvali njegov jezik, kultura i pismo - rekao je Železnjak.
Železnjak je konstatovao da su evidentni pritisci na srpski narod na KiM i na Balkanu uopšte, i poručio da će Srbija imati nedvosmislenu podršku Jedinstvene Rusije po pitanju bilatralne saradnje, regionalnih i međunarodnih odnosa.  - Spremni smo da podržimo sve projekte od interesa za naša dva naroda. To razumevanje nije samo partijsko, već i državno - objasnio je Železnjak, dodavši da se Rusija sa poštovanjem odnosi prema politici Srbije o KiM, i da će nastaviti da u međunarodnim krugovima podvlači da je naša južna pokrajina sastavni deo Srbije.  Potpredsednik SNS Marko Đurić preneo je zahvalnost SNS Jedinstvenoj Rusiji i ruskom narodu na podršci i razvoju saradnje dveju partija i država. 
- Ovakva saradnja najveće ruske i srpske partije garant je čvrstih odnosa naših država, čime se realizuje i volja naših naroda i odgovornosti koju nam je narod poverio - rekao je Đurić. 
Prema njegovim rečima, Srbija se nalazi u teškom položaju, zato je nemerljiv doprinos i podrška Jedinstvene Rusije i ruskog naroda očuvanju integriteta Srbije, i to ne samo kada je reč o KiM. 
- Pitanje KiM trenutno zauzima centralno mesto u unutrašnjoj politici Srbije. Cilj unutrašnjeg dijaloga o KiM je da saberemo sve društvene snage na zaštiti srpskih interesa na KiM, ali i u regionu. Želimo da nastavimo dijalog i sa Albancima, ali njegov uspeh ne zavisi samo od nas, već i od Prištine, ali i onih koji podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Svaki dan kada se razgovara i kada nema sukoba na KiM jeste još jedan dan za opstanak srpskog naroda na KiM - rekao je Đurić.  U izveštaju dostavljenom medijima nema spomena Haradinaja ili podršci koju je dobio od Srpske liste. U Moskvi je održan sastanak dve stranke, a predstavnici Srpske liste su mu prisustvovali u svojstvu funkcionera naprednjaka. Vođa delegacije Marko Đurić u Moskvu je putovao u svojstvu funkcionera stranke a ne šefa Kancelarije za Kosovo. Po svemu sudeći savez sa Haradinajem SNS je predstavljao težak udarac po rejting. Čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ogradio se od te odluke, tvrdeći da su je bez njegovog znanja doneli Marko Đurić i predstavnici Srpske liste, ali je stao u njihovu odbranu. Šta Šešelj kaže o odnosu Vučića prema Haradinaju pročitajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako je Srpska lista obrazložila svoju odluku.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA