Najnovije

ŠEŠELJ: Ako dobrovoljno odem u Hag ostaviće me doživotno tamo

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je gostujući u emisiji "Glasno i jasno" da se dobrovoljno neće vratiti u Haški tribunal jer ga je kako kaže on već pobedio, istakavši da je za njega ta priča završena. Šešelj je rekao da je Vučić preuzeo na sebe odluku da li će ga isporučiti 31. marta u Hag ili neće.
Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

"Dobrovoljno sigurno ne idem, a ako me budu na silu isporučivali, onda će me na silu nositi na aerodrom. Optužnice su lažne tako da ni moji saradnici neće dobrovoljni ići u Hag" rekao je Vojislav Šešelj. Predsednik srpskih radikala rekao je da do sada nije bila praksa da se presuda izriče u odsustvu optuženog lica. "Ako odem tamo, onda ćeme ostaviti u Hagu do kraja života, nema nikakve sumnje. Ja se toga ne bojim. I prvi put kada sam išao u Hag bio sam spreman da poginem boreći se za istinu, pravdu i interese srpskog naroda. Dokazao sam da je optužnica potpuno neutemeljena i da se tribunal služi lažnim svedocima i da ne sudi ni po pravdi, ni po zakonu ali ni po moralu" istakao je Šešelj. "Ako izreknu presudu u mom odsustvu, to će biti novi presedan u međunarodnom pravu i u međunarodnom pravosuđu. Po statutu Haškog tribunala nemoguće je suditi nekome u odsustvu, videćemo šta će biti 31.marta" zaključio je vođa radikala.
Pročitajte još:I DRAŠKOVIĆ ČEKA POZIV: Ko još kuca na vrata naprednjaka?Šta to beše Evropska unija: Zašto je EU u Srbiji izgubila magičnu moć?RASIPANJE GLASOVA: Ko će profitirati?KRAJ SAGE – IPAK U DVE KOLONE: Pajtić neće sa Tadićem i Čedom!
Izvor: Agencija Gazeta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA