Najnovije

OFANZIVA AL KAIDE NA SEVERU HAME: Ruske i sirijske snage odbacile prvi talas masovnog napada! (VIDEO)

Ruske izviđačke letelice primetile su danas veliki broj tenkova, vozila i artiljerije koje sirijska Al Kaida (Hajat Tahrir al Šam - HTŠ) prevozi prema linijama razgraničenja na severu sirijske pokrajine Hame.

Na severu Hame (Ilustracija: Pravda)

Koncentracija teške vojne opreme terorista, dovelo je i sirijsku i rusku obaveštajnu službu do zaključka da je napad izvestan, javili su sirijski mediji, neposredno pre nego što se to i ostvarilo. 
Masivannapad započeo je u području grada Maan artiljerijskim napadima na strateški važan grad za kontrolu ovog područja, nakon čega je usledio juriš na odbrambene položaje Sirijske arapske armije (SAA).  Žestoke borbe trajale su čitav dan, a prvi talas napada je odbijen, javili su vojni izvori sirijskih medija, a uznemirujuće fotografije pobijenih terorista pogledajte OVDE. U odbijanju napada učestvovali su i ruski vojnici, koji su pre sedam dana u velikom broju pristigli na sever Hame, o čemu više možete da pročitate OVDE. DŽihadisti su se povukli suočeni sa teškim gubicima koje su im nanele sirijske i ruske vojne snage, uz snažnu podršku svojih avijacija, koje su izvršile veliki broj napada i na komandne centre dublje u džihadističkoj teritoriji na severu Hame i jugu Idliba. Drugi talas napada očekuje se već tokom noći.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA