Najnovije

ZVORNIK: Promovisan "Zbornik pjesama i kratkih priča", prvi ove vrste u regiji

U zvorničkom Domu omladine promovisan je "Zbornik pjesama i kratkih priča", grupe autora iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, koji je odštampan povodom stotog broja zvorničkog „ASoglasa“.

Autori knjige (Foto: asinfo.info)

Glavni i odgovorni urednik "Zbornika", Dejan Spasojević, rekao je na promociji da je na konkurs koji je raspisan povodom jubileja „ASoglasa“ stiglo nešto više od 500 radova od 300 autora, a da su u knjigu uvršteni radovi stotinu autora.
„Ovo je prvi zbornik ove vrste u ovoj regiji, naveo je Spasojević.
Recenzent Zbornika Stanislav Tomić istakao je da neki od uvrštenih tekstova nemaju sve elemente i obilježja kratkih priča jer im nedostaju jasno izraženi i profilisani likovi, zaplet ili rasplet.
„Ali, savremena priča verovatno ima tu mogućnost da u svojoj slobodi ne mora nužno da prati bilo koju šemu, osim sopstvenog doživljaja stvarnosti“, naglasio je Tomić.
Recenzent Radenko Smiljanić kaže da, ako je neko htio da napravi nešto raznoliko, onda je to postigao kroz ovaj zbornik.
„Ponekad amaterski, negde tako profesionalno, rodoljubljivo, ponešto za decu, dosta toga za odrasle, negde duboko misaono, ali često iskreno i jednostavno“, naveo je Smiljanić opisujući ovaj zbornik i dodao da je „toliko šarenila u jednom svežnju radova impozantno i nesvakidašnje“.
Recenzent Marija Božić smatra da u "Zborniku pjesama i kratkih priča", čitaoci imaju priliku da upoznaju različita razmišljanja ljudi iz regiona.
„Mnogo je niti koje se protežu ovim radovima i kroz pasuse i stihove povezuju sve naše zemlje i gradove, od Zvornika do Podgorice, Beograda i Splita, Rijeke i Novog Sada i mnogih drugih mesta“, kaže Božićeva.
Pročitajte OVDE ko je pobedio na muzičkom takmičenju "Sofija grand-pri"?
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

U svečanoj sali Gradske kuće u Užicu održana je promocija knjige „Tako je živeo i stvarao Dragiša Nedović" uz interpretaciju pesama baš koje je on pisao kao što su: „Stani, stani Ibar vodo“, „Harmoniko moja“, „Lepe li su nano Gružanke devojke“, „Siromah sam druže“, „Kome šumiš oj Moravo“, „Jutros mi je ruža procvetala“, „Prođoh Bosnom kroz gradove“, „Kad si bila mala Mare“, „U lijepom starom gradu Višegradu“…
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA