Najnovije

KAO DA NIŠTA NIJE BILO: Sirijske snage počistile teroriste sa autoputa Palmira-Deir Ez Zor! (VIDEO)

Sirijska arapska armija i Hezbolah odbili su danas ofanzivu terorista Islamske države i u potpunosti obezbedole autoput Sukna-Deir Ez Zor, izvestilo je medijsko krilo Hezbolaha.

SAA vratila kontrolu nad autoputem Sukna-Deir Ez Zor (Ilustracija: Pravda)

Pod "potpunim obezbeđivanjem", Hezbolah podrazumeva i oslobađanje sela Bir Gabahib i Šula, koja se nisu nalazila pod kontrolom sirijskih snaga.
Takođe, danas je odbijen i snažan napad na stanicu T3, koja se nalazi južno od Palmire. U ovom napadu korišćen je veliki broj samoubilačkih vozila, pa je SAA u početku bila prinuđena na povlačenje, ali je brzim kontranapadom povraćena kontrola nad stanicom i obezbeđeno veliko skladište municije koje se u njoj nalazi. Operacija za obezbeđivanje autoputa sprovedena je sinhronizovanim udarom iz pravaca Sukne i Deir Ez Zora, javili su lokalni izvori. Napad iz pravca Deir Ez Zora predvodili su pripadnici Tigrovih snaga. Prema navodima provladinih izvora na koje se pozivaju sirijski mediji, jučerašnji masovan napad na autoput, o kom više možete da saznate OVDE izvele su terorističke snage koje su ušle na teritoriju Sirije preko južne granice sa Irakom. Pogledajte i video-izveštaj Hezbolaha iz ovih operacija:
U operaciji obezbeđivanja autoputa, kao i u odbijanju ofanziv u Hami, o čemu više možete da pročitate OVDE istakli su se jurišni avioni Su-25 i Albatros. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako izgleda borba protiv terorista u Siriji iz kokpita Su-25: A ovako rešeta češki Albatros u rukama sirijskih pilota:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA