Najnovije

TIGROVI UŠLI U ABU DUHUR: Konačni cilj operacije pretvara se u višestruku pobedu Sirijske armije! (VIDEO/MAPA)

Nakon neverovatnog napredovanja Sirijske arapske armije na frontu južnog Idliba i severne Hame, elitne Tigrove snage stigle su do konačnog cilja operacije - avio-baze Abu Duhur.

Tigrove snage oslobodile Abu Duhur (Ilustracija: Pravda)

Ne samo da su stigli do Abu Duhura, Tigrove snage odmah su započele i juriš na džihadiste koji se iz nje još uvek nisu u potpunosti povukli. Prve su do baze stigle bespilotne letelice Hezbolaha: Sa fronta su se već pojavili i snimci baze u kojoj se vode borbe sa džihadistima: Baza Abu Duhur, koja se nalazi na samoj međupokrajinskoj granici Idliba i Alepa, od visokog je strateškog značaja za SAA, pošto omogućava kontrolu velikog područja oko nje, a teroristima Hajat tahrir al Šama služila je kao centar kontrole cele zapadne linije razdvajanja sa vladinim snagama. Sirijsko Ministarstvo odbrane objavilo je i snimke iz današnjeg prodora prema Abu Duhuru:
Uz to, ponovo je pokrenut i napad SAA sa zapadne strane, pa će se preostali džihadisti na teritoriji jugozapadno od Abu Duhura uskoro naći u potpunom okruženju, a isto će se, najverovatnije uskoro dogoditi i sa njihovim snagama severozapadno od baze.

Takođe, na mrežama se pojavio i veći broj privatnih snimaka sirijskih vojnika, što nagoveštava da je zabrana otkrivanja položaja ovim putem donekle "umekšana" i da SAA na ovom frontu ne oseća opasnost od eventualnog kontranapada terorističkih snaga: Sirijske snage u Harasti se ne zaustavljaju na podizanju opsade nad bazom motorizovanih vozila već brutalno nastavljaju dalje napredovanje kroz Istočnu Gutu. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA