Najnovije

AMERIČKI MEDIJI „UPALILI ALARM“: Tramp uručio „poklon Rusiji“! Evo šta se dešava

Američki časopis „Nešnel interest“ nazvao je odluku predsendika SAD Donalda Trampa o izlasku iz Dogovora o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa „poklonom za Rusiju“.

Ilustracija (Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

Kako navodi američki časopis, američka administracija sa više samopouzdanja bi se, umesto raskida sporazuma, konsultovala sa saveznicima iz NATO-a i „primorala“ Rusiju da sedne za pregovarački sto, pokazavši time da Kremlj ne može da izazvove paniku među članicama tog bloka i tako uništi ciljeve međunarodnog dogovora.

„Nešnel interest“ je nazvao postupak Trampa opasnim, jer igra Rusiji naruku. Kako navodi list, u trenutku zaključivanja sporazuma, SSSR je imao prednost u konvencionalnom naoružanju, a NATO se držao doktrine „Prvog udara“ — primene nuklearnog oružja u slučaju spoljne agresije pre nego što to uradi protivnik. Pritom, likvidacija raketa srednjeg i malog dometa učinila je nemogućom postepenu eskalaciju od upotrebe konvencionalnog naoružanja do nuklearnog udara. Sada, nakon raspada SSSR-a, prema mišljenju autora članka, prednost u konvencionalnom naoružanju je na strani SAD i NATO-a, pa raskid sporazuma šteti interesima Vašingtona.

Mediji navode da je Rusija zainteresovana za raskid sporazuma i da navodno stalno provocira SAD na taj korak stalnim kršenjem dogovora. Prema mišljenju autora, Moskva pokušava da „zaplaši“ saveznike Vašingtona pretnjom regionalnog nuklearnog rata.

Autor naziva neodrživim argument da SAD izlaze iz sporazuma kako bi izvršile pritisak na Kinu. Prema njegovom mišljenju, Vašington ne raspolaže raketama koje mogu da se koriste u „ograničenom nuklearnom ratu u Aziji“ niti bazama za njihovo raspoređivanje.

Eksplozivne naprave poslate Klintonovima i Obami, a sumnjivi paketi Beloj kući i Si-En-Enu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Raketa “Satana”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA