Najnovije

VERNI TRADICIJI: Koliko je u 2018.godini ruska armija nabavila tenkova?

Oklopno-mehanizovane jedinice ruske armije su u ovoj godini jače za 200 tenkova, saopštio je načelnik Glavne oklopne uprave Ministarstva odbrane, general-potpukovnik Aleksandar Ševčenko.

Ruski tenk (Foto: mil.ru)

“U operativne jedinice je ušlo biše od 180 tenkova. Pored njih tu se nalazi i oko 300 borbenih vozila pešadije, kao i 250 oklopnih transportera” – prenela je novinska agencija “Interfaks”.

Ševčenko je napomenuo, da je u armiji primetan osetan porast kada je u pitanju procenat savremene borbene tehnike. Iz godine i godinu se usvajaju novi ali i duboko modernizovani obrazci provereno dobrog oruđa. Ono po po svojoj vatrenoj moći ali i kvalitetu oklopne zaštite, predstavlja praktično novi borbeni sistem.

Nedavno je postalo izvesno da će borbena i transportna sredstva (BMP i BTR) biti naoružana najmoćnijim topovima na svetu, kada je u pitanju ovaj vid borbene tehnike. Pored njih ove topove će dobiti i oklopni automobili nove generacije.

Modernizovana oklopna sredstva će biti opremljena topovima kalibra 57mm.Radi se o univerzalnim topovima , koji će se odlikovati povećanom probojnosti u odnosu na standardne 30-milimetarske topove. Ovo će obezbediti i borbu protiv težih oklopnih ciljeva. Zahvaljujući svojim balističkim svojstvima, ovi topovi će biti upotrebljivi i protiv dronova. Za njih se razvijaju i posebni tipovi municije. Za borbu protiv ukopane pešadije i dronova razviće se parčadno-razorna granata. Ova granata će se odlikovati velikim brojem fragmenata, i biće opremljena “pametnim” upaljačima.

Takođe, pored ovog tipa municije ruski konstruktori radi i na razvoju protivoklopne granate povećane probojnosti. Pretpostavlja se da će ovaj projektil moći da probije sva savremena borbena oklopna vozila za podršku i transportere. Granata će imati sposobnost da izbaci is stroja i savremene osnovne borbene tenkove.

Belorusi predstavili fantastično oružje, konstruisao ga je čuveni naučnik. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA