Najnovije

ELITNA ČETVRTA DIVIZIJA SAA DOBILA VELIKI ZADATAK: Hitno šalje snage na sever! Sprema se veliki pakao na zemlji! (VIDEO)

Oklopna elitna Četvrta divizija Sirijske arapske vojske ove sedmice napušta južnu Siriju i žuri prema provinciji Hama, saopšteno je u novom vojnom izveštaju.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izveštaju, Četvrta oklopna divizija Sirijske arapske armije dobila je naređenje da napusti region Al-Safa i krene prema provinciji Hama kako bi učestvovala u narednoj ofanzivi. Kada Četvrta divizija SAA stigne u Hamu, izgleda da će sledeća meta sirijske vojske biti džihadistička područja na obodima Idliba.

Međutim, ovo novo raspoređivanje bi moglo biti kratkoročno ako sukobljene strane dogovore primirje na predstojećoj mirovnoj konferenciji u Astani. Turska pokušava da obezbedi sporazum na konferenciji koja bi sprečila da sirijska vojska uđe u bilo koji deo Idliba i Hame gde se nalaze džihadisti.

I Rusiji i Siriji je dojadilo prepucavanje sa džihadističkim snagama u demilitarizovanoj zoni Idlib, pošto ovi drugi nastavljaju da napadaju vladine snage iz ove oblasti.

Iračka avijacija razbila džihadiste Islamske države. Preko 40 ubijenih terorista. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijska vojska je izvojevala veličanstvenu pobedu posle krvave višemesečne bitke sa džihadistima Islamske države na jugu Sirije u vulkanskoj oblasti Al Safa.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA