Najnovije

LUKAŠENKO OHLADIO ZAPAD: Igraćete polonezu dok vas gađamo Iskanderima (VIDEO)

''Moskva će Belorusiji dati svako oružje'', rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u replici poljskom kolegi Andžeju Dudi.

Lukašenko (Foto: Sajt predsednika Belorusije)

Rusija je izrazila spremnost da Belorusiji isporuči bilo koje oružje u slučaju da joj je to potrebno, rekao je Lukašenko.

Za to vreme, poljski predsednik Andžej Duda je za vreme konferencije za štampu izjavio da je njegova zemlja spremna da razmesti američku vojnu bazu na svojoj teritoriji. On je američkom predsedniku Donaldu Trampu rekao da će se ta baza zvati '’Fort Tramp'’ u njegovu čast.

Duda je zaobišao činjenicu da će takvim potezom njegova zemlja postati legitimna meta ruskih raketa u slučaju oružane konfrontacije između Rusije i NATO pakta.

Ovakav nastup poljskog predsednika nije naišao samo na kritike ruskih zvaničnika, već i predsednika susedne Belorusije Aleksandra Lukašenka, koji je rekao da NATO može da zaigra polonezu uz zvuke Iskandera.

On je ocenio da je njegova zemlja teritorijalno najbliža NATO bazama, i u slučaju da opasnost postane više nego realna, zajednička rusko-beloruska vojska će biti spremna da da adekvatan odgovor na dejstva NATO pakta.

'’Nama ne trebaju nikakve baze. Avioni neće ohladiti natovske glave, ali rakete zato hoće'’, kazao je Lukašenko.

Kako izgleda torpedni dvoboj, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lukašenko i beloruska armija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA