Najnovije

SRPSKA DESNICA: Evo kako je srpski nacionalni identitet u Vojvodini satiran u dva perioda! (VIDEO)

U Skupštini grada Novog Sada održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici Srpske desnice predstavili „Platformu za očuvanje srspskog nacionalnog identiteta u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini“.

Srpska desnica (Foto: Jutjub)

Jedan od tvoraca platforme i član Predsedništva Srpske desnice Mihailo Janjić objasnio je da je ovo jedinstveni dokumetn koji je izneo činjenice, ukazao na postojeće probleme i ponudio adekvatno rešenje kada je u pitanju zaštita srpskog nacionalnog identiteta na prostorima Autonomne Pokrajine Vojvodine. On je takođe istakao da su činjenice nedvosmisleno ukazale da je nacionalni identitet Severne srpske pokrajine satiran u dva perioda, između kojih postoji jasna veza, pa i kontuinitet. Prvi je onaj posle Ustava iz ’74 kada su udareni koreni lažnog vojvođanskog identiteta, a drugi je onaj posle lokalnih izbora ’96-te i naročito posle Petog oktobra, kada je dosmanlijski režim tu iluziju podigo na znatno viši nivo.

Janjić je zaključio da je neophodno, dok je još vreme, izaći sa platformom, ne kao beznačajnim dokumentom ili dokumentom koji treba da nam objasni samo da imamo problem, već kao putokaz, niz smernica i uputstava za dalje delovanje kako odgovarajućih različitih državnih institucija, lojalnog nevladinog sektora, političkih faktora, pa na kraju krajeva i samih građana.

Istoričar i filozof Mihailo Milošević kritički se osvrnuo na tekst platforme te istakao kako je ovo jedinstven dokument koji bi morao postati podloga za državnu strategiju kada je u pitanju politika prema AP Vojvodine. Takođe je dodao da su antinacionalni i zlonamerni paraziti potpuno monopolizovali i kartelizovali ponajviše kulturu koja je stub našeg nacionalnog identiteta i to traje i do danas, a proces demontaže je izuzetno težak.

Predstavnici Srpske desnice najavili su da će platformu prezentovati i predstavnicima gradske, pokrajinske i republičke vlasti, kao i da je to skromni doprinos jubileju prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Pročitajte OVDE šta je izjavio Miša Vacić povodom pobede Srbije u Interpolu i zašto je zahvalan Viktoru Orbanu.

Izvor: nacionalist. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA