Najnovije

ERDOGAN OTKRIVA: Evo ko je naručio ubistvo Kašogija

Naredba da se ubije novinar DŽamal Kašogi stigla je sa "najvišeg nivoa" saudijske vlasti, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u tekstu za "Vašington post".

Erdogan (Sajt predsednika Turske)

"Ja ne verujem nijednu sekundu da je kralj Salman, čuvar svetih džamija, naredio ubistvo Kašogija", napisao je Erdogan, dodajući da nema razloga da veruje da ubistvo odražava zvaničnu politiku Rijada.

On je podsetio da prošlo mesec dana od ubistva i da i dalje nema tela. "On barem zaslužuje sahranu u skladu sa muslimanskim običajima", napisao je Erdogan, dodajući da i pored dobrih odnosa Turske i Saudijske Arabije Ankara ne može da se pravi da ne vidi da se dogodilo planirano ubistvo.

On je rekao da ubistvo Kašogija predstavlja jasno kršenje Bečke konvencije o konzularnim odnosima.

"Ukoliko počinioci ne budu kažnjeni to će stvoriti veoma opasan presedan", napisao je Erdogan, dodajući da je Turska posebno zabrinuta činjenicom da Rijad nije preduzeo mere protiv saudijskog generalnog konzula, koji je lagao medijima i koji je pobegao iz Turske.

Ranije, savetnik turskog predsednika Jasin Aktaj, rekao je da veruje da je telo Kašogija rastvoreno u kiselini nakon što je isečeno na komade.

Ko je krivac za slabljenje Amerike, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ubistvo koje je postalo enigma za ceo svet

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA