Najnovije

RUSI ĆE VLADATI SVIM MORIMA I OKEANIMA: Uskoro stižu ratni predatori nove generacije! Od ovih morskih nemani nema spasa! (VIDEO)

Ruska mornarica pokrenula je ponovno naoružavanje ratnim brodovima namenjenim dugim prekomorskim i prekookeanskim kretanjima, a narednih pet godina bi trebalo da dobiju premeštaj velikih plovila, izjavio je šef vojnog brodogradilišta Vladimir Trapečnikov.

Ruska flota (Foto: RIA Novosti)

- Program pomorske brodogradnje se primenjuje po fazama. Trenutno je pokrenuta serijska izgradnja nove generacije zelenih morskih brodova, a istovremeno se projektuju i plavi vojni brodovi. U bliskoj budućnosti biće pokrenuta serijska proizvodnja plavih brodova - rekao je šef vojnog brodogradilišta na ceremoniji dočeka korvete “Orekhovo-Zujevo” posle obavljenog zadatka u okviru ruske Crnomorske flote.

U narednih pet godina ruska mornarica će prihvatiti fregate klase Admiral Gorškov i velike amfibijske brodove za napad, slične klasi Ivan Gren tipa (projekat 11711), rekao je on, ne navodeći vremenski okvir za ostale kategorije ratnih brodova.

- Zeleni vojni brodovi su precizni nosači snažnog oružja - dodao je Tripičnikov.

- Danas možemo reći da nadmašujemo brodove u inostranstvu po nekim parametrima, uključujući i sisteme naoružanja. Mali projektilski brodovi ruske mornarice koji su u izgradnji već su dokazali svoju vrednost tokom aktivnosti u Sredozemnom moru na znatnoj udaljenosti od njihovih stalnih baza - naglasio je admiral.

Očekuje se da će višenamenski vojni brodovi nove generacije sa povećanim borbenim napadačkim i odbrambenim sposobnostima postati temelj pomorske grupacije u okeanskoj zoni. Fregate će postati osnova ruskih brodova u pomorskoj zoni na daljinu: NJihove mogućnosti će pomoći u rešavanju širokog spektra zadataka i ojačaće komponentu flote koja će obavljati misije u okeanskoj zoni.

Jermenski premijer iznenadio novom odlukom povodom članstva Jermenije u NATO-u. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte moćnu rusku flotu pred čijim fregatama i korvetama beže i najmoćniji američki razarači

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA