Najnovije

RUSKI TIHI UBICA KRENUO U AKCIJU! Potapa brodove i nestaje bez traga! NATO brodovi nemaju šanse! (VIDEO)

Nakon incidenta u Kerčkom moreuzu iz Sevastopolja je isplovila ruska podmornica projekta 877 "Paltus". Nestanak najbešumnije podmornice jako je zabrinuo zapadne eksperte. Kako navodi bivši mornar Erik Moreno, podmornica je mogla da otplovi u Kerčki moreuz i možda se već nalazi tamo, piše ruski portal "Utro".

Ruska podmornica (Foto: RIA Novosti)

Na svom nalogu na Tviteru ekspert je objavio snimak “Crne rupe”, kako nazivaju podmornicu na Zapadu, koja može da krene u pohod iz Sevastopolja. Snimke je objavio list “Dejli star”.

Moreno smatra da “Paltus” može da počne igru “žmurke” sa brodovima NATO-a u Crnom moru, kao što je to bilo za vreme Hladnog rata. Ranije se američka vojska obratila Stejt departmentu sa molbom da saopšti Turskoj njene planove da pošalje vojni brod u Crno more. Prema Morenovom mišljenju, on može da postane lak plen za ruske podmornice, jer Crno more ima samo jedan ulaz i jedan izlaz.

- Ruska podmornica se možda nalazi na izlazu iz Bosfora radi kontrole moreuza. Rusija možda ima celu vučju jazbinu koja je spremna da napravi problem američkim brodovima - zaključio je on.

Dizel-električna podmornica projekta 877 “Paltus” ima zadatak da se neprimetno prikrade brodu ili podmornici protivnika, da izvede napad i zatim da tiho nestane.

Britanci testirali nove rakete “vazduh-vazduh” predviđene za avione klase “Tajfun”. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte pet Putinovih najsmrtonosnijih ruskih podmornica, poznatijih i pod imenom “tihe ubice”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA