Najnovije

The National Interest: SAD biće poražene u ratu sa Rusijom ili Kinom! Ako američka ratna flota ne bude u stanju da...

U slučaju rata sa Rusijom ili Kinom Sjedinjene Države mogu doživeti poraz zbog svoje zastarele ratne tehnike – objavio je renomirani američki list The national Interest.

Marinci (Foto: Pixabay. com)

Ovoj oceni dodatnu težinu daje to što iza nje stoji vašingtonski Centar za strateške budžetske procene (CSBA). I  sa ovom svojom opomenom onima koji vode SAD:

„Ako američka ratna flota ne bude u stanju da transformiše svoje udarne grupe formirane oko nosača aviona – rukovodsto ratne mornarice treba da proceni da li treba da nastavlja da finansira  i razvija palubnu avijaciju ili da sredstva usmeri u važnije vojne jedinice“.

CSBA je ukazao na smanjivanje udarne moći ratne flote SAD  nakon raspada SSSR zbog nemanja dostojnog protivnika. Zato su nosači aviona ostali bez lovca četvrte generacije Grumman F-14 Tomcat i palubnog protivpodmorničkog aviona Lockheed S-3 Viking. I bili su zamenjeni lovcima-bombarderima Hornet i Super Hornet koje proizvodi korporacija McDonnell Douglas.

CSBA u ovom kontekstu upozorava: „To je tehnika koja sada ne može da konkuriše kineskim ili ruskim oružanim snagama:

„Do 2018-te se dužina leta tipičnog palubnog aviona sa devet tona raketa i bombi smanjila do 1.300 milja. A Rusija i Kina su proteklih godina radile na protivbrodskim raketama velikog dometa i na drugom naoružanju koje ugrožava i naše nosače aviona i njegovu avijaciju“.

Možda je još važnija ova ocena-opomena namenjena Pentagonu i Beloj kući:

„Naše udarne grupe na čelu sa nosačima aviona nemaju dovoljan radijus dejstva niti otpornost na tuđe napade da bi nanele poraz Rusiji i Kini“.

Pročitajte OVDE kako Evropa i Japan uzvraćaju udarac Americi.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Uporedite vojnu moć Rusije i SAD.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA