Najnovije

SMEŠI MU SE OSTAVKA: Obećanje Haradinaja možda i njegovo poslednje?

"Vlada će morati da podnese ostavku ako u zamenu za dobijanje vizne liberalizacije odustane od stopostotno uvećanog poreza na proizvode iz Srbije."

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Takvu poruku prištinskim vlastima šalje opozicioni pokret Samoopredeljenje.

Bota sot onlajn piše da je Haradinaj, dok se u Briselu juče održavao sastanak premijera i predsednika Zapadnog Balkana i Kosova sa Mogerinijevom, iznedrio još jedno, najverovatnije i poslednje obećanje građanima Kosova.

Po povratku iz Brisela, Haradinaj je najavio da će građani Kosova dobiti viznu liberalizaciju do kraja godine, iako je do toga ostalo svega 12 dana. 

Portal podseća da je vizna liberalizacija bila Haradinajevo obećanje građanima još dok se borio za premijerski mandat, kao i da je tada obećavao da će vizna liberalizacija biti dobijena za samo tri meseca. 

Evropski komesar Johanes Han je nedavno tokom boravka u Prištini izričito rekao da je realna mogućnost da Priština viznu liberalizaciju dobije do 2020. 

"Sada imamo dva zahteva za EU: normalizaciju dijaloga i viznu liberalizaciju, oba su u postupku i nemaju nikakve veze sa povećanim taksama. Verujem da ćemo pre nove godine dobiti liberalizaciju", rekao je Haradinaj. 

Opozicija, međutim, smatra da se to neće dogoditi do kraja godine, a ako se dogodi u zamenu za odustajanje od nametnutih taksi, Haradinajeva vlada treba da podnese ostavku. 

Nevladine organizacije, pak, žele da veruju da Haradinaj ne daje lažnu nadu bez osnova s obzirom na to da je, kako kažu, ovih dana imao susrete sa visokim evropskim zvaničnicima. 

Istovremeno, međutim, sugerišu da predstavnici privremenih prištinskih institucija treba da budu oprezni kada je reč o proceduri donošenja takve odluke. 

Portal Bota sot je vladi uputio pitanja u pisanoj formi i tražio da im dostave bilo kakve informacije u vezi sa ovim obećanjem, ali, kako se navodi, odgovor nije dobijen.

Pročitajte OVDE šta je to Tramp pisao Vučiću.

Izvgor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

U CENTAR: Bankar kojeg se Vučić boji zbog prljavog novca

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA