Najnovije

AMERIKANCI OPET MUTE NEŠTO OPASNO: Podigli dve vojne baze blizu Sirije!

Američka vojska uspostavila je dve nove baze duž iračko-sirijske granice, izvestila je u utorak turska državna agencija Anadolija. Pozivajući se na iračkog zvaničnika, agencija Anadolija kaže da je američka vojska uspostavila dve baze u zapadnom delu Al-Anbara.

Američki vojnik (Foto: Jutjub)

- Američka vojska je podigla dva nova vojna objekta u nenaseljenim delovima pokrajine - rekao je Farhan al-Duleimi, član privremenog Saveta Anbara.

Prva baza, rekao je on, postavljena je u severnom poddistriktu Rumane (u anbarskom okrugu Al-Kaim) blizu sirijske granice, otprilike 360 kilometara zapadno od glavnog grada pokrajine Ramadi.

Druga baza, dodao je on, postavljena je istočno od grada Al-Rutbah, otprilike 310 kilometara zapadno od Ramadija i manje od 100 kilometara od sirijske granice. Prema Al-Duleimiju, ove dve baze imaju za cilj da pomognu iračkim snagama da "osiguraju granice zemlje i spreče infiltracije terorističke grupe Islamska država".

- Velike grupe američkih vojnika trenutno su smeštene u dve baze, zajedno s bespilotnim letelicama i drugom opremom - rekao je Al-Duleimi bez objašnjenja.

Od Putinovog superubice nema spasa. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evakuacija američke vojske iz vojne baze Al Tanf

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA