Najnovije

RUSKA AVIJACIJA DOBIJA PRVIH 12 LOVACA: Presretač pete generacije Su-57 uspešno prošao testiranja i na raspolaganju je vojsci!

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da od nacionalne avio-industrije kupuje 12 višenamenskih lovaca pete generacije Su-57.

Su-57 (Foto: RIA)

Na Zapadu su neki odmah iskoristili priliku da počnu da govore o „užasnom avionu” zbog kojeg se treba bojati spremnosti Rusije da započne „totalni rat”.
Daily Express  ga je nazvao „novom ruskom vojnom igračkom”. Pritom je ukazao da je opremljen „novom avionikom i neverovatno moćnim radarom”.
Isti list citira reči zamenika ministra odbrane RF zaduženog za naoružavanje – Jurija Borisova – da je Su-57 uspešno prošao fazu „državnih testiranja”.
Su-57 je lovac pete generacije.
Od 6. januara zaista već leti sa naoružanjem „nove generacije”. Nije, međutim, oficijelno još nije otkriveno  o kakvom se tačno naoružanju radi i sa kakvim mogućnostima.
Moskovski vojni eksperti navode da će biti opremljen avionskim topom 9-A1-4071K, raketama klase „vazduh-vazduh” R-73/RVV-MD (malog dometa), K-77-1/RVV-AE/SD (srednjeg dometa) iK-37M/RVV-BD (velikog dometa), kao i raketama klase „vazduh-zemlja” H-38ME (malog dometa), H-58UŠKE (protivradarske), H-35UE (taktičke protivbrodske) i „pametnim” avionskim bombama KAB-500S.
Maksimalno borbeno opterećenje aviona je 10 tona.
Početkom februara je realno počela upotreba  konkurenta američkim lovcima pete generacije F-22 i F-35.
Avion sa 71 putnikom srušio se posle poletanja iz Moskve, a više o tome saznajte OVDE.
Izvor: fakti.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA