Najnovije

Besramne lekcije autošovinizma Aleksandra Vučića

Suština političkih pobeda Aleksandra Vučića jesu njegovi ljudski porazi.

Vučić (Foto: Jutjub)

Piše: Mihailo Medenica
Apsolutno je tačno da samo budala nikada ne menja mišljenje, ali šta je onda čovek koji svako malo menja suštinu svojih uverenja, principa, morala i mišljenja?!
Šta je Aleksandar Vučić kad u autorskom tekstu napiše da je „Srbija platila visoku cenu preteranog nacionalizma“- pobednik ili (po)bednik?!
Srbija je svakako platila visoku, previsoku cenu svojih stradanja u koju su je uvlačili upravo takvi „pokajnici“, ali nikako preteranog nacionalizma jer, lično, ne znam i ne bih umeo da definišem šta je to „preterani nacionalizam“ i koja je mera dovoljna ako uopšte postoji kakva gradacija?!
Nacionalizam je, gospodine predsedniče, blagosloveno i blagovesno stanje svesti i duha naroda!
Ako treba da pojednostavim- iskreno ćemo i hrišćanski voleti i prihvatati druge tek ako iskreno i hrišćanski volimo sebe i svoje, a to je nacionalizam, njegova suština i njegova lepota!
Nacionalizam je, ako se ne varam, nešto u šta ste se i sami godinama zaklinjali, zapravo, koristili ga, očigledno, tek kao paravan i talasa na kojem ste doplivali do te hridi kojoj ste stremili- fotelji, pa sad telalite o Kosovu i Metohiji kao mitu s kojim valja raskrstiti, a nacionalizmu kao nečemu što izjednačavate sa fašizmom i sličnim zlom, tvrdeći, kao što napisah, da smo „platili visoku cenu preteranog nacionalizma“!
Platili jesmo i preplatili, ali cenu prevelike gliposti, laži, nepočinstava i nevere koja je suština političkog postojanaja Vas i Vaših janičara.
To je Srbija platila i plaća, tonući sve dublje u taj glib ceha koji ste načinili a zapevate ko narikača kako svi treba da učestvujemo u njegovom namirenju!
E, pa neće moći, verujte, jer gladni, goli i bosi jesmo, ali glupi nismo!
Nećemo svi do jednog pristati na te Vaše besramne lekcije autošovinizma kojima pokušavate da nas učite kako bismo prihvatili da je sramota biti Srbin, voleti Srbiju, živeti i stradati za nju, već da nam valja prikloniti se verovanju da ćemo biti bolji samo ako budemo gori, odnosno, da ćemo valjati tek kad ništa valjanog ne ostane u nama!
Tu cenu pokušavate da nam poturite pod mantrom „preteranog nacionalizma“, misleći da smo zaboravili da ste upravo Vi bili jedan od perjanika i jurišnika tog „preteranog nacionalizma“, onih godina kada ste kukavički, iz debele zavetrine, komandovali juriše, baš kao što danas s branika „slavno“ i „junački“ komadujete povlačenja iz bitaka koje smo kao narod i država odavno dobili!
No, sve je to agenda Vaše politike rasrbljavnaja ove divne, velike i slavne države! Vaša slamka spasa za ostanak i opstanak na vlasti, vaš dug prema zapadnim mentorima koji su Vas i doveli tu gde jeste i čuvaće Vam fotelju dok sva nepočinstva na koja ste se zarekli ne odradite do kraja i od Srbije napravite tek bledo sećanje na zemlju slave, čojstva, časti i junaka!
Ako grešim, otkud to da ste se pre nekoliko dana sastali sa Aleksom Jangerom, direktorom obaveštajne službe Velike britanije, po zlu čuvene MI6 koji je boravio u zvaničnoj poseti Srbiji?
Ispravite me ako grešim, ali ne znam za primer da se predsednik države sastaje i sastanči sa direktorom inostrane obaveštajne službe, osim ako nije reč o koloniji i kolonisti koji je došao da obiđe svoj projekat?!
Nema ničeg spornog u dolasku Jangera (mada bi mu, što se mene tiče, vrata Srbije bila zatvorena doveka, jer nema zla koje je zadesilo ovu državu a da Britanija i Amerika nisu stajali iza njega), ali zna se ko ga prima u zvaničnu posetu i s njim razgovara- svakako ne šef države!
Svakako ne šef države, ukoliko ne treba da podnesete referat o svojim „uspesima“ i ne želi da ponizi svoju domovinu, jer bez razlike na njegovu funkciju Aleks Janger svakako nije veličina koja treba da prekorači prag na Andrićevom vencu i sedne na Vaš kanabe, ili, pak, Vi u tom slučaju sedate na njegov u ulozi gosta u sopstvenoj državi?!
Na stranu moje rusofilstvo, verujte da bih Vam jednako spočitao i da primite direktora FSB-a, jer ponavljam, nije na predsedniku da to čini, zna se ko koga prima i razgovara, ako postoji država i neki poredak koji tu državu čini suverenom i samostalnom, što u slučaju Srbije, danas, svakako nije slučaj, s tim što Rusija od nas niti traži niti očekuje da budemo njena gubernija, za razliku od…
Sve nas to vraća na priču s početka o nacionalizmu, odnosno, „preteranom nacionalizmu“ za koji smo platili veliku cenu, s čime bih se složio ukoliko podvučemo da ste ta cena Vi i ova vlast koja nas guši i satire autošivinizmo i pomišlju da je zdravo voleti sebe, svoje, Srbiju- tek onoliko koliko ne smeta zapadnim mentorima!
Nema od nacionalizma, ponavljam, lepšeg i časnijeg osećanja, a ako Vam je za „utehu“, kao pojam se javio baš na zapadu, u Francuskoj konkretno, pa se na te adrese obratite ako Vam toliko smeta što smo ponosni na poreklo, pretke i potomke, državu tako divnog i slavnog imena- SRBIJA!!!
Zapravo, obratiće se oni Vama, baš kao i Janger, kad svrate u „zvaničnu posetu“, a zapravo svrate do svog projekta da…
Mihailo Medenica, nacionalista, izuzetan ponosan na to.
Gvineja Bisao ponovo priznala Kosovo! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Analitički forum

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mihailo Medenica - Proći će i ovaj mrak nad Srbijom
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA