Najnovije

RUSKA AVIJACIJA ŽESTOKO BOMBARDUJE TERORISTE U ISTOČNOJ GUTI: Napadi počeli tokom noći (FOTO/ VIDEO)

Ruska vazduhoplovna grupacija u Siriji zvanično se pridružila žestokoj ofanzivi sirijske vojske u Istočnoj Guti, podržavajući snažne napade koje vrše sirijski avioni protiv militanata širom regiona mnoštvom svojih napada.

Dejstva ruske avijacije u Siriji (Foto: Pravda)

Vojni izvori javljaju da su ruske vazdušne snage sprovele snažne precizne udare na militante u istočnom delu Damaska, i da su gađali najvažnije strateške tačke militanata, kao i veće grupe i pozicije militanata. Po položajima terorista dejstvuje i artiljerija SAA.
Na fotografiji ispod možete videti tačke snažnog granatiranja i bombardovanja militanata u Istočnoj Guti, od strane sirijskih snaga:
Od poslednjih izveštaja pre dva sata, ruski avioni i dalje vrše udare na Istočnu Gutu. Konkretno, veruje se da su ruski borbeni avioni gađali upečatljive položaje podupiranja vatrom (poput protiv-tenkovskih pozicija i mitraljeskih gnezda) preciznim oružjem. 

Tokom proteklih nekoliko dana, opozicioni izvori tvrde da su ruski borci upali u Istočnu Gutu, međutim svi takvi izveštaji nisu istiniti i tek oko ponoći između ponedeljka i utorka, ruski avioni počeli su da napadaju militante širom regiona.
Militanti i dalje bez osnova okrivljuju Rusiju i sirijske snage za smrt civila, iako je opšte poznato da ih (civile) ekstremisti koriste kao živi štit. 
U Siriji ubijeno 3.000 državljana Ruske Federacije. Više o tome čitajte OVDE. Izvor: AMN 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA