Najnovije

EMOTIVAN I NA RASTANKU: Sergej Lavrov izneo utiske nakon posete Srbiji!

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov otputovao je večeras iz Beograda, gde je boravio prethodna dva dana povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja zvaničnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Sergej Lavrov u Hramu Svetog Save (Foto: JuTjub)

"Ivica Dačić i celokupno srpsko rukovodstvo je učinilo nemoguće, ne pamtim ovako emotivan, zvaničan u svakom smislu, prijatan i bratski prijem. Smatramo da smo 180 godina diplomatskih odnosa obeležili na najbolji mogući način", naveo je Lavrov, objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Ministar spoljnih poslova Rusije otputovao je večeras iz Beograda, a na Aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je srpski kolega Ivica Dačić. Lavrov je boravio u dvodnevnoj poseti Srbiji u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje. Tokom posete šef ruske diplomatije sastao se sa najvišim zvaničnicima Srbije. Sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao je i svečanoj prezentaciji mozaika u Hramu Svetog Save na Vračaru, na kupoli visine od 65 metara, gde je ruskog ministradočekao i veliki broj građana Srbije. Više o tome pogledajte OVDE. Danas je imao i zvaničan sastanak sa ministrom Dačićem, a na konferenciji za novinare dvojica ministara su poručila da dve zemlje imaju široko podudaranje stavova u većini međunarodnih pitanja, a ministri spoljnih poslova učestvovali su i na tribini u beogradskom Rektoratu, odakle je Lavrov uputio teške reči na račun SAD i NATO, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Od svih aktivnosti Sergeja Lavrova tokom posete Srbiji, verovatno najmanje pažnje privukao je njegov susret sa premijerom Anom Brnabić:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA