Najnovije

Hvale se da smo najbolji, a Srbija u vrhu po broju zaraženih! (FOTO)

Mali podsetnik za predstavnike vlasti koji se razmeću kako se najbolje borimo sa koronavirusom: prema podacima sa sajta worldofmeters.info Srbija je u poslednja 24 sata sa 6.842 slučaja zaraze koronavirusom na 14. mestu u svetu, a na 9. mestu u Evropi.

Srbija u vrhu po broju zaraženih (Foto:pixabay. com)

Situacija se, kada je o Srbiji reč, iz dana u dan pogoršava, dok nadležnima treba nedelju dana da usvoje mere koje će se primenjivati desetak dana.

U međuvremenu, članovi Kriznog štaba svakodnevno iznose oprečne informacije koje se protežu od toga da se situacija polako smiruje, do toga da najgore tek dolazi.

Za sve to vreme, predstavnici vlasti predstavljaju svoje imaginarne rezultate koji nas svrstavaju red zemalja koje se najbolje bore protiv koronavirusa.

I, umesto da mere zaista posluže da se epidemija smiri, više su se pokazale kao pogodne za sprdnju na društvenim mrežama.

Podsetimo, prema poslednjim informacijama u Srbiji je zabeleženo 6.842 nova slučaja koronavirusa, dok je preminulo 37 osoba. Testirano je ukupno 21.476, a na respiratorima se nalazi 225 osoba. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ocenio je večeras da su brojevi novoinficiranih i preminulih od posledica koronavirusa u Srbiji "frapantni", a da je zbog povećanja broja hospitalizovanih, zdravstveni sistem "izuzetno prenapregnut".

U toku je rat protiv pravoslavlja, a Irinej je bio poslednji patrijarh. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA