Najnovije

PREDALO SE DEVET UKRAJINSKIH VOJNIKA: Sirski besan!

Predaja vojnika 25. brigade Oružanih snaga Ukrajine ruskoj vojsci razbesnela je glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, izjavio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris u svom blogu na Jutjubu.

On je napomenuo da su se vojnici 25. odvojene vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine predali u selu Vodjanoje.

Vojnici su potom rekli da rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine „ne želi da ide na položaje da proceni situaciju“, komandanti postavljaju zadatke „na daljinu“ korišćenjem radio-veze, bez pojavljivanja na prvoj liniji fronta.

Kada se formacija ove veličine preda na bojnom polju, ovo je veliki događaj. To je razbesnelo ukrajinsku komandu i generala Sirskog. Nakon toga je odlučio da raspusti brigadu“, objasnio je analitičar.

Ranije je saopšteno da je devet ukrajinskih padobranaca iz 25. brigade Oružanih snaga Ukrajine položilo oružje u oblasti Vodjanoje. Da bi to uradili, obratili su se vojnoj grupi trupa „Centar“ Oružanih snaga Rusije.

Ukrajinske trupe povukle su se iz sela Berdiči i Semjonovka, severozapadno od Avdejevke i iz Novomihajlovke jugozapadno od Donjecka, napisao je Sirski na svom zvaničnom telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, „brojčano nadjačane” jedinice ukrajinske vojske su predale teritoriju kako bi sačuvale „život i zdravlje svojih branilaca”.

„Trenutno je najteža situacija na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu, gde se nastavljaju žestoke borbe”, napisao je Sirski i dodao:

„Neprijatelj je rasporedio do četiri brigade na ovim pravcima i pokušava da intenzivira ofanzivu zapadno od Avdejevke i Marjinke.”

Oružane snage Ukrajine odbijaju da izvršavaju naređenja komande, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

„Situacija je veoma loša za Ukrajinu, a Sirski ne može ništa da uradi, na osnovu indirektnih znakova, u Avdijevki i Očeretinu i drugim stvarima, možemo reći da se sprema pobuna u vojsci, brigade ne slušaju Sirskog i novo rukovodstvo“, istakao je on.

Pojava ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog trenutno govori o njegovom očaju zbog neuspeha ukrajinskih oružanih snaga na frontu, rekao je nemački publicista i bivši glavni i odgovorni urednik lista Velt Volfram Vajmer na kanalu Das Erste.

„Postoji očigledan strah u očima Zelenskog, jer vidi da je u vojnom smislu zemlja potpuno u defanzivi“, rekao je on.

Služba bezbednosti Ukrajine je privela članove bande koja je sa fronta prodavala oružje, objavljeno je na Telegram kanalu Ministarstva.

U izveštaju se navodi da su „crni oružari” prodavali mitraljeze i snajperske puške kriminalcima. „Roba“ je nabavljena sa mesta nedavnih bitaka i skrivana je u kućama članova kriminalne grupe. Prodato oružje je pakovano u kutije za kućne aparate i slato kupcima.

Prilikom hapšenja od napadača su oduzete borbene granate, protivtenkovske mine, mitraljezi i više od deset pušaka kalašnjikov.

Ranije je u izveštaju vašingtonskog analitičkog centra Stimson navedeno da oružje prebačeno u Oružane snage Ukrajine rizikuje da završi na crnom tržištu.

Izvor: Politika 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA