Najnovije

ERDOGAN ŽESTOKO NAPAO AMERIKU: Hiljade ljudi klicalo ''Komandante, vodi nas u Afrin!'', kreće opšta mobilizacija (VIDEO)

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održao je veliki miting u gradu Kahramanmaraš na jugoistoku Turske, na kojem je prisustvovalo više hiljada njegovih pristalica.

Erdogan (Foto: tccb.gov.tr)

Tokom mitinga Erdogan je svoje NATO saveznike, Sjedinjene Države, nazvao krvopijama i optužio ih da Mali, Libija i Ruanda plivaju u krvi zbog njih. ''Vi nastavljate da postupate tako'', rekao je Erdogan Amerikancima. On je pozvao sve turke na mobilizaciju i naglasio je da to nije vojna mobilizacija, već nacionalna i patriotska. Na mitingu su prisustvovala deca u vojnim uniformama, a on je tokom svog govora pozvao jednu devojčicu na binu i rekao joj da će je prekriti tursim barjakom ako ona pogine. ''Komandante, vodinas u Afrin!'', skandirala je masa tokom mitinga, pišu turski mediji. Pošto vojnu operaciju u Afrinu podržava većina turskog stanovništva, Erdogan u svojim obraćanjima narodu sve više koristi nacionalističke note i temu preporoda Otomanskog carstva i Velike Turske. Na Erdoganove izjave odgovorio je američki predsednik Donald Tramp i pozvao svoj narod da se ujedini. ''Mi kao zemlja treba da se ujedinimo, neophodno je da to uradimo. Mi ne treba da se borimo jedan protiv drugog već treba da budemo na jednoj strani'', rekao je Tramp. Šta se za to vreme dešava u Istočnoj Guti, saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Erdoganova vojska srlja na Afrin
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA