Najnovije

SAA OSLOBODILA VAŽNU RASKRSNICU: Kreće napad na glavnu tvrđavu Al Kaide kod Damaska (VIDEO)

Sirijska regularna armija i dobrovoljački odredi koji ratuju na njenoj strani izbacili u Al Kaidu (DŽabat an-Nusra) naselja kod Damaska Havš-Davahira.

Sirijska vojska (Foto: RIA)

Kako prenosi dobro obavešteni telekanal Al Mayadeen, vladine snage su izbile na važnu raskrsnicu koja samo četiri kilometra od grada Duma koji je „satelit“ glavnog grada Sirije.
Ovo je mnogo važnije nego što može učiniti. Jer, Duma je glavno uporište terorističkih formacija u Istočnoj Guti.
Sirijska avijacija tukla je i utvrđene linije terorista ispred Haraste, druge njihove `tvrđave` koja udaljena osam kilometara od Damaska.
Žestoke borbe se vode i za obližnje strateški važne visove Tel-Firzat, sa kojih su teroristi tokom celog rata raketirali i granatirali Damask.
Sirijska armija je prešla u napad nakon što su teroristi – prekršivši tek potpisano  primirje – minobacačima tukli stari deo Damaska (jedan poginuli i pet ranjenih).
Presudni momenat  je bio kada je elitna vladina jedinica Tiger Force preuzela kontrolu nad nekoliko tunela i tranšeja koje su koristili nusrovci i njihov saveznik „Armija Islama“.
Tada je nastala panika i bežanija iz Havš-Davahire.
Ovo je pomoglo jedinici iz sastava Četvrte divizije sirijske armije da probije odbranu džihadista kod Haraste. Hadžat Tahrir al Šam u potpunosti proteran iz Alepa!Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruske specijalne snage u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA