Najnovije

OFANZIVA NA ISTOČNU GUTU: Sirijska armija probila front u Irbinu, pada industrijska zona! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Snage lojalne vlastima u Damasku započele su konkretne akcije za oslobođenje "pobunjeničke" enklave na istoku sirijske prestonice, poznate pod nazivom Istočna Guta.

Na istoku Damaska (Foto: JuTjub, Pravda)

Prema navodima vojnih izvora sirijskih medija, jedinice Sirijske arapske armije (SAA) i njihovih saveznika, izvele su uspešan napad na četvrt Gabir u gradu Irbinu, a naročito snažan udar izveden je u njegovoj industrijskoj zoni, nedaleko od baze motorizovane brigade u Harasti. Nakon teških borbi, sirijske snage uspele su da oslobode nekoliko fabričkih krugova u ovom delu Irbina, kao i stambene blokove oko njih i približili su se zgradi opštine, koja se navodi kao naredni cilj, preneli su provladini vojni izvori.
Za to vreme, nastavljaju se opsežne rusko-sirijsko-iranske vazdušne operacije iznad Istočne gute, a osim Irbina, na meti su se našli i Ajn Tarma, Bajt Siva i najveći grad u ovom području - Duma.

Pogledajte snimke dejstava avijacije u Irbinu, uz snimke navodnih civilnih žrtava. Pritom, treba istaći da je ruska strana krajem prošle nedelje ponudila stanovnicima Istočne Gute bezbednu evakuaciju bolesni, ugroženih i svih civila spremnih da napuste područje u kom se očekuju žestoka ratna dejstvfa u narednim danima. "Opozicioni" mediji objavili su današnje fotografije akcije vazduhoplova sve tri zemlje: ruski Su-24, sirijski Su-22 i iransku bespilotnu letelicu Mohajer, o kojoj više možete da saznate OVDE.



Osim toga, džihadisti Fajlak Rahmana izveštavaju i o žestokim borbama u Ajn Tarmi, predgrađu na jugozapadnom obodu Istočne Gute, gde su, navodno ubili najmanje 14 sirijskih vojnika raznevši podzemne tunele kroz koje su se kretali. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA