Najnovije

PENTAGON PRIZNAO NEMOĆ: Rusija ima superiorniji PVO

Putin je nedavno naglasio da Rusija mora postati lider u vojnoj oblasti.

Topolj (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Nakon što su pre par dana priznali da su izgubili prednost u razvoju hipersoiničnog oružja (više o tome čitajte OVDE), iz Pentagona je stiglo još jedno priznanje: superiornost ruskog PVO sistema.
"Američke oružane snage nisu spremne da odbiju postojeće izazove koji dolaze iz Rusije", rekao je saradnik Centra za novu američku bezbednost Pol Šare u Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma SAD.
Oni su priznali da Rusija ulaže velika sredstva u modernizaciju sopstvenog potencijala za nanošenje visokopreciznih udara velikog dometa, kao i za modernizaciju sistema PVO, sredstava i metoda za vođenje radioelektronske borbe.
Podsetimo, nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin kazao da je Rusija ima skoro 60% modernog naoružanja, te naglasio da moraju postati lideri u vojnoj oblasti. 
Ruski vojni zvaničnici su takođe naglasili da će imati odgovor za novu nuklearnu doktrinu SAD.
"Rusija može operativno da reaguje na raspoređivanje nuklearnog arsenala u baze SAD i NATO-a u Istočnoj Evropi i na Baltiku. Ona ima takve tehničke mogućnosti", naglasio je Klicevič.
U Kalinjingradu je pre par dana dopremljen "Iskander M", a duž zapadne granice već se nalaze "S-400". Takođe, prema najavama, ruska vojska bi uskoro trebala da bude opremljena moćnim raketama "Cirkon".
Na internetu su se pojavili snimci ruskog Su-25 u trenutcima pre obaranja iznad pokrajine Idlib u Siriji. Taj snimak možete pogledati OVDE.
Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA