Najnovije

NA KORAK OD OPŠTEG RATA: General Gerasimov poručio Amerikancima šta će se desiti ako napadnu Damask

Rusija je spremna da odgovori ako životi njenih vojnika i službenika budu ugroženi, uključujući i mogućim udarima na Damask, rekao je načelnik Generalštaba Valeri Gerasimov

Gerasimov sa saradnicima (Foto: Ministarstvo dbrane)

- Na terenu se nalazi dosta ruskih savetnika, radnika Centra za pomirenje i vojnika u Damasku i sirijskim odbrambenim objektima - objasnio je Gerasimov. On je najavio da će u slučaju ugroženosti života vojnika i drugih Rusa na terenu Rusi uzvratiti paljbu na projektile, letelice i lansere od kojih doolazi napad. Gerasimov je upozorio da teroristi spremaju lažni hemisijki napad kako bi za to optužili SAA i dali povod za intervenciju SAD. Prema Gerasimovu ljudi koji treba da glume žrtve hemijskog napada i tzv. Beli šlemovi koji treba da svedoče o napadu se već nalaze u Istočnoj Guti. Snimci susreta dve grupe vojnika SAA nakon presecanja Istočne Gute na dva dela pogledajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Civili napuštaju Istočnu Gutu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA