Najnovije

Bela kuća u nemoćnom besu poziva „civilizovane zemlje” da se zbog Sirije udruže protiv Rusije i Irana

Sjedinjene Države smatraju da sve civilizovane zemlje sveta treba da pozovu Rusiju i Iran na odgovornost za to što dozvoljavaju nastavak nasilja i zverstava u Siriji – izjavio je Herbert Makmaster.

Mekmaster i Tramp (Foto: Jutjub)

Pomoćnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost navedene reči je izgovorio uz vašingtonskom Muzeju holokausta. I nastavio:
„Ako Rusija  i Iran ne prestanu da Asadovom režimu dozvoljavaju zverstva i ako ne počnu da se ponašaju u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN – sve države moraju da deluju odlučnije prema njima, a ne samo da ih osuđuju”.
Makmaster je naglasio da je došlo vreme da se protiv Moskve i Teherana primene „ozbiljne političke i ekonomske mere”. I dodao:
„Asad ne sme ostati nekažnjen za svoje zločine, kao ni njegovi sponzori”.
Evo kako Ameri cvile i prete u svom nemoćnom besu. Dok je Asadova armija gubila od terorističkih fomacija pod američkom kontrolom – ovakvih optužbi nije bilo. Računali su da sigurno dobijaju rat. A onda se Rusija umešala i počela da im mrsi račune. A mrsi ih i dalje...
Operacija islamističkih „Amerikanaca”, okupljenih oko sirijske Al Kaide (DŽebhat an-Nusre) započela je operaviju  «Gnev Gute», protiv vladinih snaga na severu provincije Hama. Napad je došao iz provincije Idlib, ali se završio fijaskom.
Ova neuspela kontraofanziva nije nimalo olakšala položaj terorista u Istočnoj Guti.
Teritorija pod kontrolom terorista i sa njima povezanih pobunjenika, koje u Vašingtonom nazivaju „naoružanom opozicijom”, već je podeljena na nekoliko „zona” iz kojih nema izlaza. U obruču su regularne sirijske armije.
Puškov poručio SAD da objasne kako su bombama otcepile Kosovo od Srbije. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ko je Mekmaster?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA