Najnovije

SVE MOŽE DA EKSPLODIRA: SAA šalje pojačanja na frontu ka Kurdima, Amerikanci tvrde da sledi juriš na naftna polja (MAPA)

Sirijska arapska armija nastavlja da šalje pojačara na istočnu obalu Eufrata u provinciji Deir Ez Zor gde rastu tenzije između njih i proameričkih snaga pretežno sačinjenih od Kurda.

Ilustracija (Foto: Tviter)

SAA već duže gomila snage oko gradova Marat, Kušam i Al Tabija. Reč je o delu fronta gde se u februaru desio vazdušni udar američke avijacije na sirijske snage u kom je poginulo i nekoliko Rusa. U ovom regionu Sirije vladaju vvelike tenzije između Kurda i SAA. Zapadni mediji tvrde da SAA vrši pripreme da zaposedne naftna polja koja su sada u rukama Kurda. Ovakve optužbe objavljene su na CNN ali u i drugim medijima.

SAA je uputila pojačanja i u zapadne delove Deir Ez Zora gde i dalje postoji velika teritorije pod kontrolom Islamske države i gde su predhodnih dana vođene žestoke borbe sa teroristima. Izrael vežba rat sa Rusijom a više o tome saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski snimci borbi u Istočnoj Guti.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA