Najnovije

NEVIDLJIVI RAT: Ovakvim anketama Zapad pokušava da "pomeri svest" srpskom narodu!

Većina građana, njih 84 odsto, ne podržava članstvo Srbije u NATO-u, pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove u saradnji sa "Ninamedijom".

"Popijte lekić za zaboravljanje" (Ilustracija: Pravda)

Analizom odgovora na izuzetno sugestivna pitanja Instituta za evropske poslove, koja verovatno imaju za cilj da pokrenu "pogrešne točkiće" u svesti srpskog naroda, zaključeno je da su šanse za učlanjenje u Alijansu ravne nuli. Ipak, cilj ovog istraživanja nije bio da "otkrije toplu vodu", već da se teze pomere bar za jedan milimetar, nametanjem pitanja sopstvene odgovornosti. Tako je, prema rezultatima ankete, dve trećine, kako kažu "građana", iako se u ovakvim analizama po pravilu koristi reč "ispitanik", njih 66 odsto, odgovorilo veruje da se NATO bombardovanje SRJ moglo izbeći. Zamena teza se ovde ne zaustavlja, već se u narednoj tezi tvrdi da "najveći broj vidi politiku Slobodana Miloševića kao razlog za bombardovanje (17 odsto)", ali se ne navodi šta je kao razloge za zločinačku NATO agresiju na Srbiju i na Crnu Goru videla "manjina" od 87 posto ispitanih, iako sa razlogom, verujemo da ih je činio čitav spektar odgovora vezanih za zapadni vojnopolitički savez. Takođe, indikativno je da se tih 17 odsto ispitanih gotovo u procenat slaže sa cifrom koja, prema istraživanju, nije protiv učlanjenja Srbije u NATO. Osim pitanja vezanih za bombardovanje i učlanjenje u NATO, anketa u kojoj se izjašnjavalo 1.203 građanina, u periodu od 16. do 20. marta ove godine, obuhvatila je i saradnju Srbije sa Alijansom i "prihvatanje izvinjenja vojnog saveza". Tako se kaže da izvinjenje NATO-a ne bi prihvatilo 62 odsto ispitanih, dok bi jedna trećina ispitanika, uglavnom mladih, to uradila. Izvinjenju se najviše protive ispitanici 30–44 godina, kao i osobe iz regiona Beograda i Zapadne Srbije sa Šumadijom. Većina smatra i da Srbija ne može imati koristi od članstva u NATO, njih 68 odsto, a odnose Srbije i NATO-a građani su ocenili prelaznom ocenom – dva, međutim, najveći broj ispitanika ih ocenjuje jedinicom, a samo 3,6 odsto građana smatra te odnose odličnim. Najveći stepen podrške ovim odnosima (26%) primećen je kod visoko obrazovanog stanovništva. U zaključaku analize koju su naširoko objavili srpski mediji, Institut naglašava da 19 godina od bombardovanja "još nije utvrđena odgovornost političkih elita za politiku devedesetih", ali, začudo podsećaju i da državne institucije nisu utvrdile ni približan broj žrtava bombardovanja. Ipak, pozivajući se na podatke Fonda za humanitarno pravo, Institut navodi da je u NATO napadima život izgubilo ukupno 758 ljudi. Srpskim medijima danas je prohujao još jedan "spin". Naime, imenovanje DŽona Boltona za Trampovog savetnika za bezbednost dočekano je pompeznim objavama njegovih izjava proiv proglašavanja nezavisnosti južne srpske pokrajine. Ipak, ko je zaista DŽon Bolton, možete da saznate OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

UZNEMIRUJUĆI VIDEO NATO "PRIJATELJSTVA": Zastrašujući zločin bombardovanja voza na mostu u Grdeličkoj klisuri:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA