Najnovije

DAČIĆ PRIMIO IZASLANIKA SEVERNE KOREJE: Nepriznavanje Kosova je samo osnova sa koje će se odnosi dve zemlje proširivati!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Demokratske Narodne Republike Koreje Ri Pjong Dua, koji je u Republici Srbiji akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Rumunije.

Ri Pjong Du kod Ivice Dačića (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

Uz konstataciju da u bilateralnim odnosima dve zemlje nema otvorenih pitanja, sa naše strane je izražena zahvalnost stavu DNR Koreje o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što očekujemo i ubuduće, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. Ministar Dačić je ponovio stav Srbije u prilog denuklearizacije Korejskog poluostrva i rešavanja nuklearnog pitanja DNR Koreje mirnim putem, odnosno pregovorima svih strana uključenih u krizu. Pored toga, sa naše strane je pozdravljeno otopljavanje u odnosima između Republike Koreje i DNR Koreje i zajedničko učešće Pjongjanga i Seula na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu ove godine, uz nadu da će pozitivan trend u odnosima biti nastavljen i ubuduće. Ambasador Ri Pjong Du je izneo spremnost za jačanje bilateralne saradnje između DNR Koreje i Republike Srbije, podsetivši na tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje, čiji koreni sežu u doba bivše SFRJ. Ri je potvrdio nastavak principijelne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, odnosno stav nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz ministarstva. Zašto, prema rečima Ivice Dačića, SPS ne bi dao svoj predlog za gradonačelnika Beograda, čak i ukoliko bi im iz SNS-a ponudili takvu opciju, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić je jutros spremao doručak na "Prvoj" i objasnio šta ga žena tera da radi u kuhinji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA