Najnovije

ULTIMATUM IH SLOMIO: Teroristi Dume se predali Rusima, oslobađaju hiljade zarobljenika, dvojica komandanata odmah ubijena (MAPA/VIDEO)

Dan nakon što im je Sirijska arapska armija izdala ultimatum teroristi DŽaiš Al Islama pristali su da predaju grad Duma, u Istočnoj Guti, i budu evakuisani na sever Sirije. Oni su sklopili sporazum sa ruskim Centrom za pomirenje po kome će njihva krajnja destinaciji biti grad Jarabulus na severu Sirije.

SAA (Foto: Jutjub)

Teroristi iz Dume tražili su da budu prebačeni u Daru ili istočni Kalamun, zbog sukoba koji imaju sa terorističkim frakcijama na severu Sirije, ali su na kraju morali da popuste i pristanu na evauaciju na sever Alepa.  Prvi u Dumu će ući pripadnici ruske vojne policije i Centra za pomirenje kako bi nadgledali sprovođenje sporazuma. Za sada je oko 1300 ljudi zatražilo evakuaciju dok je deo terorista prista na pomirenje, predaju oružja i ostanak u Dumi. Oni koji budu evakuisani moraće da predaju teško naoružanje, a kod sebe će moći da zadrže lično naoružanje.  SAA je napravila ustupak time što će ih umesto u Idlib prebaciti u provinciju Alepo. Sporazumom je dogovoreno i oslobađanje oko 5000 sirijskih vojnika i civila koje su teroristi protiv njihove volje držali u Dumi kao živi štiti od napada. Ovo će biti najmasovnije oslobađanje sirijskih zarobljenika od izbijanja rata u Siriji.

Odmah nakon sklapanja sporazuma u Dumi su likvidirana dva komandanta terorista. Reč je Abu Ali Idri i Abu Omar Malijahu. Obojica su bili zaduženi za nabdevanje i finansije terorista  i nejasno je ko ih je ubio. Po jednoj verziji stradali su u ruskom vazdušnom udaru a po drugoj od strane svojih ljudi. Nije poznato da li će njihova smrt na neki način ometati sprovođenje sporazuma. Duma je bila poslednje uporište terorista u Istočnoj Guti. Šokantno priznanje američkog generala pročitajte OVDE
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tigrove snage pred Dumom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA