Najnovije

MERKEL I POROŠENKO: Treba još razgovarati o Ukrajini

Angela Merkel i Petro Porošenko kažu da treba održati još razgovora da bi samit Normandijskog formata o ukrajinskom sukobu mogao da bude organizovan.

Porošenko i Merkelova (foto: dw.com video printskrin)

To je saopštila nemačka vlada, javlja Rojters.
Kremlj je u četvrtak najavio mogućnost da se lideri Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine sastanu 19. oktobra ukoliko preliminarne ekspertske konferencije budu dale rezultate. 
Merkel i Porošenko su u četvrtak razgovarali telefonom i složili se da bi trebalo učiniti sve kako bi se stabilizovalo primirje koje je dogovoreno pre 18 meseci u Minsku i primenili drugi koraci koji su navedeni u sporazumu, stoji u saopštenju. 
"Takođe su razgovarali o potrebnim preduslovima za sastanak lidera i šefova vlade u takozvanom Normandijskom formatu i saglasili se da su potrebni dalji razgovori pre bilo kakvog takvog sastanka", dodaje nemačka vlada. 
U autorskom tekstu za nemački list "Frankfurter Algemajne Cajtung" Porošenko je danas rekao da Rusija jača svoju vojsku u istočnoj Ukrajini i pozvao EU da zadrži sankcije protiv Rusije na snazi, navodi britanska agencija. 
Ukrajinska vojska je u nedelju odložila planirano paralelno povlačenje sa proruskim snagama iz Stanice Luhanske, grada na istočnoj liniji fronta, saopštivši da pobunjenici ne poštuju sporazum i gađaju artiljerijskom vatrom ukrajinske položaje, dodaje Rojters.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA