Najnovije

E OVO SE ZOVE ULTIMATUM: Tigrove snage stigle u Istočni Kalamun nakon prekida pregovora, teroristi napali predstavnike civila (MAPA)

Sirijska arapska armija uputila je deo elitinih Tigrovih snaga na front u Istočni kalamun gde se nalazi veli teroristički džep tzv. Slovvodne sirijske armije.

Tigrove snage (Foto: Jutjub)

Tigrove snage su upućene na front nakon povlačenja predstavnika terorista iz pregovora sa ruskim Centrom za pomirenje. Teroristi su odbili dve ponude o pomirenju i predaji džepa, a pregovori su potpuno prekinuti, bar za sada. Tokom pregovora došlo je i do sukoba civilnih predstavnika naselja koja se nalaze na terorističkoj teritoriji i tzv. SSA. Teroristi su optužili civilne predstavnike za izdaju i spalili su njihov štab u gradu Jairud.

Pre napada oko 2000 terorista i civila je potpisalo sporazum o pomirenju, nakon čega je ovaj proces prekinut. Prebacivanje Tigrovih snaga treba da izvrši pritisak tzv. SSA da se vrate  za pregovarački sto. Ako se to ne dogodi, Tigrov snage će pokrenuti ofanzivu na Istočni Kalamun kako bi vojno rešila situaciju, kao u slučaju Istočne Gute. Asad poslao pojačanja i na izolovane teritorije na severoistoku Sirije, štaje razlog tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA